5 knjiga koje će vas dovesti do orgazma

by | 13 kolovoza, 2020

Knjige o seksu često nam mogu dati odgovor na pitanja koja smo uvijek željeli znati, a još uvijek u društvu predstavlja svojevrsnu tabu temu.

Iako se situacija počela mijenjati i danas se o seksu priča više nego ikada, postoje još uvijek određeni stereotipi i osude ako žena želi otvoreno pričati o svom seksualnom životu. Zašto neke žene mogu, a neke ne mogu doživjeti orgazam? Zašto na spomen seksualnih igračaka još uvijek čujemo podsmjehe iz društva? Zašto se drukčije gleda na muškarce i žene u kontekstu seksa? Seks nas čini ranjivima i često je upravo on izvor problema za nesretne parove. Mnogima je problem razgovarati i o masturbaciji, i o seksu, iz straha od osude ili jer su jednostavno naučeni kao da je to tema o kojoj se ne priča, pa su knjige tu odlična opcija. U nastavku vam donosimo pet knjiga koje će vas voditi kroz vaše seksualno putovanje.

Tracy Cox: Hot sex
Ova Britanka autorica je nekoliko priručnika o seksu od kojih je onaj prvi “Hot Sex” preveden na više od 20 jezika. Tracy se može vidjeti na televiziji kao savjetnicu za seks i veze u mnogim emisijama, a uspješno piše i kolumne za poznate časopise. Tajna njezinih priručnika je jednostavno pisanje i opisi seksualnih fantazija i želja koje svi osjećaju, a Tracy cijelu stvar odlično demistificira i čini zabavnom.

Nicholson Baker: Vox
Roman iz 1992. godine koji je Monica Lewinsky poklonila Billu Clintonu. Ispis višesatnog telefonskog očijukanja – sablažnjivog i nesputanog dijaloga dva u biti očajna bića koja će, kad spuste slušalicu, možda osjetiti svojevrsno olakšanje što su podijelili s nekim drugim snove, najintimnije tajne, a možda će to biti i osjećaj praznine urbanog čovjeka okruženog spravama i pomagalima koja ne donose sreću, toplinu, punoću života. Novi roman kultnog američkog pisca Nicholsona Bakera – usredotočen na tjelesno i puteno, pa čak i perverzno – prigrljen je od naraštaja koji je u jednom mahu pomeo sve tabue na tom oduvijek skliskom terenu iako su u međuvremenu granice slobodoumlja i erotike prešutno pomaknute do nezamislivih točaka.

“Kama Sutra”
Naravno, neizbježna literatura. Drevni indijski tekst pisan na sanskrtu sadrži savjete za različite seksualne aktivnosti i položaje koji su siguran put do maksimalnog zadovoljstva. Ona nije samo seksualni priručnik već i proslava duhovnosti i senzualnosti karakterističnih za tu tradiciju, a sadrži 1.250 stihova podijeljenih u 36 poglavlja, odnosno sedam dijelova. Njegovo autorstvo pripisuje se hinduističkom filozofu imena Mallanaga Vatsyayana. Prvi put je na engleski jezik prevedena 1884. godine, a čak 10 poglavlja bavi se nastankom seksualne želje, načinima zagrljaja, dodira i poljubaca, seksualnim pozicijama, predigrom i oralnim seksom, te opisima raznih pozicija u seksu koje se mogu naučiti ili izvježbati.

Nicole Daedone: Slow sex
Nicole Daedone, osoba koja je ‘izumila’ orgazmičnu meditaciju, objašnjava praktične točke iste. Orgazmična meditacija je svojevrsna yoga u kontekstu seksa, a u svom priručniku autorica daje i korak-po-korak instrukcije kako da dođete do orgazma ako s istim imate problema.

Stephen Snyder, MD: Love Worth Making
Psiholog Stephen Snyder smatra da mindfulness može biti najveći turn-on koji postoji, te da seksualni narcisizam nije samo prihvatljiv nego je i nužan. Iako se možda čini kao radikalan pristup strasti u dugoročnim vezama, autor smatra da neovisno o dužini veze, braka ili ljubavnom statusu, temelj dobrog, pamtljivog i strastvenog seksa je upravo razumijevanje vlastite seksualnosti.

Foto: Ava Sol/ Unsplash