5 ideja za zabavnu proslavu rođendana u izolaciji

by | 23 travnja, 2020

Neki od nas rođendane ne mogu zamisliti bez blizine svojih prijatelja, smijeha i zagrljaja. Shvaćamo ih kao svoj veliki dan koji želimo proslaviti uz najdraže, a izolacija nam dodatno komplicira cijelu situaciju.

Iako smo svjesni da trenutačno postoje puno teže i gore stvari od nemogućnosti proslave rođendana, u želji da unesemo pozitivu u naše živote, proslave su nešto što ni sad ne želimo zanemariti. Koliko god nam svima teško padala izolacija od naših najdražih, potrebno je adaptirati se na aktualno stanje i pronaći sreću u malim stvarima. Budući da će barem još neko vrijeme mjere izolaciji biti na snazi, a svaki dan netko od nas ima rođendan, odlučili smo doskočiti problemu i predložiti vam načine na koje možete proslaviti svoj rođendan u društvu vaših prijatelja.

Organizirajte virtualni kućni party

Skype, Zoom, Hangouts, Wapp – sve su to aplikacije koje su nam ušle u dnevnu rutinu videokomunikacije s najdražima, ali ako niste isprobali Houseparty, rođendanska proslava je pravo vrijeme za to. Osim što se možete dopisivati i “videocallati” (do osam osoba), možete igrati razne igre, dijeliti ekran s vašim prijateljima (gledati serije, filmove i stand upove) i začiniti dodatno vaš poseban dan.

Pošaljite slavljeniku čestitku

Iako ste u normalnoj situaciji možda i zaboravili na rođendanske čestitke, ovo je idealno vrijeme da izaberete jednu i pošaljete je prijatelju koji slavi rođendan na kućnu adresu. Još je bolje ako ćete je sami izraditi i posvetiti mu je (slobodno u nju stavite i malo konfeta kako bi napravili bolju atmosferu pri otvaranju). Osjećat ćete se odlično i vi i slavljenik koji je primio pažljivi poklončić na vrata svoga doma.

Poklonite slavljeniku virtualni poklon

Internet se razvio do te razine da više ne morate izlaziti iz kuće kako bi kupili poklon najdražima. Budući da kad-tad u izolaciji imamo trenutaka kad ne znamo što bismo prije napravili od dosade, zašto svom prijatelju ne bi poklonili pretplatu na Netflix ili kupili odličan stand up show?

Napravite cijeli plan rođendana nakon izolacije

Ako ništa drugo, u izolaciji nas koliko-toliko normalnima drži i pozitivno razmišljanje i izrada planova za kasnije. Nitko od nas ne zna kad će sve ovo završiti, ali ako prijatelju poklonite nacrt njegovog rođendana nakon izolacije, i on će se imati čemu veseliti.

Napravite nova jela

Srećom, u izolaciji svi možemo usavršiti naša kulinarska umijeća pa zašto kao slavljenik ne probati skuhati nešto novo i ako vam prijatelji žive u blizini, odnijeti im komad torte ili slanih kiflica do kućnog praga? Naravno, sve s distance, a nakon toga se svi zajedno uključite u virtualni party.

Foto: Unsplash