5 ideja za “date” na otvorenom u aktualnom periodu

by | 28 lipnja, 2020

Nakon tri mjeseca izolacije, svi smo jedva dočekali da izađemo van i napokon ponovno zagrlimo naše najdraže.

Ipak, s obzirom na to da se virus ponovno vratio, trebamo biti na oprezu, pa tako i dok dejtamo i upoznajemo nove ljude koje ćemo puštati u život. Budući da nam još uvijek život nije vraćen u normalno, prilagodbe su još uvijek potrebne i pametnije je ako se i nalazite s nekim, da to učinite na otvorenom. Uz to, ima li što bolje od zajedničkih aktivnosti koje radite dok uživate u prirodi? Zdravlje vam treba biti prioritet jer bez njega nemate ničeg ostalog. Stoga odjenite sportsku odjeću, stavite masku i spremite se za romansu na otvorenom. Ako ste u nedostatku inspiracije i ideja za dejtove, u nastavku donosimo naše prijedloge.

Piknik
Piknici su klasični ljetni spojevi koji uz malo kreativnosti mogu biti sigurni i tijekom pandemije. Ako su parkovi prepuni ljudi, pronađite mjesto na kojem ćete moći biti sami, uzmite dekicu, hranu, dezinficijens i uživajte.

Planinarenje
Iako možda nećete moći puno pričati s obzirom na to da je riječ o zahtjevnijoj fizičkoj aktivnosti, u planinarenju ćete provesti kvalitetan dan s osobom i možete uzeti pauzu od penjanja kad god poželite, te uživati u pogledu i zajedničkim interesima. Oslobodit ćete se stresa, udahnuti svjež zrak i biti aktivni, spojit ćete ugodno s korisnim.

Trčanje ili vožnja biciklom
Trčanje ili vožnja biciklom ljeti možda nije najbolja ideja s obzirom na to da može biti prevruće ili previše ljudi, no zašto ne odgoditi spoj za rano jutro ili večer? Nećete biti sami, tako da se možete osjećati dovoljno sigurno, a izbjeći ćete gužve i vrućine.

Posadite vrt
Iako vjerojatno na ovakav spoj nećete ići kad.ste se tek upoznali, ovo može biti jako zabavna aktivnost za parove. Ovisno o lokaciji i raspoloživom prostoru, sađenje biljaka na balkonu, u vrtu ili na krovnoj terasi, dok birate što ćete posaditi, ovaj će vas proces dodatno zbližiti. Od planiranja, preko posađenog vrta pa sve do plodova koje ste dobili zahvaljujući zajedničkim snagama, idući spoj neka vam bude zajedničko kuhanje s namirnicama koje ste vi posadili.

Kino na otvorenom
Bilo da u vašem gradu ima vanjsko kino u koje možete doći pješke ili ćete ga gledati na mobitelu i laptopu, pogledati film na otvorenom može biti odlična ideja. Okruženi prirodom, zvjezdanim nebom i s osobom koja vam se sviđa, bez opcije da ste okruženi ljudima, daje i romantičnu atmosferu cijelom spoju.

Foto: Unsplash