5 filmova o razvodu braka koja će vas naučiti lekcije o ljubavi i životu te raznježiti i zabaviti

by | 21 studenoga, 2020

Postoji nešto posebno u filmovima o novim počecima. Bilo da se radi o prekidu duge veze, gubitku posla, preseljenju ili razvodu braka, snalaženje i stvaranje od nule uvijek nam daju nadu u bolje sutra.

Kad je u pitanju razvod braka, novi početak nerijetko je težak, a osobe koje moraju stvoriti nov i samostalan život često postaju junaci i uzori od kojih možemo puno naučiti. Filmovi o razvodu daju nam sliku jednog drukčijeg svijeta i mogu nas naučiti bitne životne lekcije. Te lekcije nemaju samo ljubavni predznak, već su i prikaz rada na sebi koji je težak i mukotrpan, no koji daje najljepše rezultate. Ako vam ovih dana trebaju ljubavni filmovi koji će vas naučiti bitne stvari o ljubavi, obitelji, strpljenju i ustrajnosti, u nastavku ćete pronaći 5 filmova o razvodu braka koji će vam pomoći u tome.

Filmovi o razvodu braka, ljubavi i životu

Marriage Story

Noah Baumbach, čiji potpis stoji iza filma Marriage Story, jedan je od najvećih umjetnika kad je u pitanju prikaz svakodnevnog života, životnih sitnica i svih onih velikih unutrašnjih stvari koje ljudi nose u sebi. Jedan takav film je i Marriage Story, koji prikazuje mladi bračni par i obitelj, koja nakon razvoda pokušava ostati zajednica. To je iznimno težak zadatak, a težim ga čini i to što otac, kojeg genijalno utjelovljuje Adam Driver, i dalje ima osjećaje za majku (Scarlett Johansson), koja pokušava stvoriti novi život. Ovaj će vas film naučiti mnoge stvari te će vam pokazati da je nekad ipak bolje ne nastavljati priču kojoj je došao kraj.

5×2

Ovaj francuski film retrospektivno pokazuje sve faze jednog bračnog para koji je u procesu razvoda. Erupcija emocija upakiranih u predivne scene i genijalnu glazbu donijet će vam potpuno drugačije iskustvo i drukčiji pogled na ljubavni odnos kojem je došao kraj. Iako pomalo mračan, film je razbijen romantičnim i melodičnim scenama koje ćete još dugo pamtiti.

Crazy, Stupid, Love.

Cal doživljava gadan udarac realnosti i života kada ga dugogodišnja partnerica zatraži rastavu braka. Potpuno izgubljen, u novom stanu koji prezire i s novom realnošću na koju se ne želi naviknuti, upoznaje ženskaroša Jacoba koji ga uči trikovima za ovladavanje samačkim životom. Kad Jacob slučajno upozna Calovu kći Hannah, u koju se zaljubi na prvi pogled, ova priča o razvodu dobije zanimljiv obrat. Ova romantična i sladunjava priča zabavit će vas i naučiti bitne životne lekcije.

The Squid and the Whale

Još jedno predivno djelo genijalnog Baumbacha provest će vas kroz priču o obitelji koja se zajedničkim snagama pokušava izvući iz svih ružnih stvari koje donosi razvod braka. Borba ove obitelji nije prikazana samo očima roditelja, već i očima dvojice dječaka na koje rastava gadno i bolno utječe. Ako volite životne drame, koje na trenutke imaju gorak okus, The Squid and the Whale pravi je film za vas.

Enough Said

Enough Said je slatka priča o Evi i Albertu koji započinju romantičnu vezu nakon što su se razveli od svojih supružnika. Iako je na početku oklijevala te nije htjela prihvatiti Albertov poziv na spoj, Eva je vrlo brzo shvatila da se njih dvoje jednostavno preklapaju i razumiju. Kad shvati da je Albert bivši muž jedne njezine klijentica, Evina ljubavna priča se zakomplicira. Ako tražite dražesnu ljubavni priču koja će vas zabaviti i oraspoložiti, u ovom ćete filmu zasigurno uživati.

Screenshot: YouTube