5 filmova o prekidima koji će vas nasmijati, rasplakati i naučiti par lekcija o životu

by | 26 rujna, 2020

Bez obzira na to jeste li baš ovih dana rekli zbogom bivšoj ljubavi, je li rana bolna iako više baš i nije svježa ili ste u sretnom odnosu, morate priznati da dobar film o prekidima ne propuštate.

Svi mi imamo to nešto mazohistično u sebi što nas tjera na uživanje u filmovima od kojih nam se stežu prsa. No kao i u sve u životu, i prekidi imaju svoju komičnu stranu te lijepe i sretne trenutke. U nastavku vam donosimo pet filmova o prekidima koji će vas rasplakati, nasmijati i naučiti da u životu jednostavno trebamo prihvatiti teške situacije i uživati u vožnji čak i kada nas ta vožnja pomalo plaši.

What If

Nakon što ga cura prevari s profesorom anatomije, Wallace odluči napustiti medicinu. Užasno razočaran i povrijeđen, Wallace postaje nevjerojatno asocijalan, ne znajući da će mu odlazak na jedan tulum zauvijek promijeniti život. Tamo upoznaje Chantry, koja mu vrlo brzo postane najbolja prijateljica i osoba koja će mu pokazati da svijet može biti itekako čarobno mjesto.

High Fidelity

Ako vam nije dovoljna jedna priča o prekidu, High Fidelity je pravi film za vas. John Cusack, u ulozi mladića razočaranog u ljubav, vodit će vas kroz sve bitne prekide svog života. Ova gorko-slatka priča pokušat će odgovoriti na pitanje – što je nastalo prvo, ljubav ili patnja? High Fidelity nije obična romantična drama. Film je to koji obuhvaća sve – ljubav, zaljubljenost, bol, mušku i žensku stranu priče, nesavršenost ljudi i odnosa, analiziranje ljudskih postupaka i samih odnosa te priznanje vlastitih pogrešaka.

500 Days of Summer

Ako ste ikada patili (ili patite) nakon prekida, a niste pogledali 500 Days of Summer, znate što vam je činiti. Ovaj je film toliko stvaran i bolan, a u isto vrijeme prepun preslatkih trenutaka koje svi doživimo na početcima veza. Patnja koja nastane nakon prekida, na koji niste pristali i na koji niste bili spremni, teško se opisuje. No, vjerujte, ova ljubavna priča uspjela je u tome. Zooey Deschanel i Joseph Gordon-Levitt vratit će vas u realnost i sjetiti da je ljubav ponekad jednostrana i da to boli više od ičega.

Celeste and Jesse Forever

Celeste i Jesse počeli su svoju ljubavnu avanturu u srednjoj školi te su se vjenčali poprilično mladi. Iako se njih dvoje i dalje vole, imaju isti humor i poglede na život, razilaze se na polju karijere. Celeste je uspješna i vodi vlastitu medijsku kompaniju, dok je Jesse nezaposleni umjetnik kojem se ne žuri to mijenjati. Ubrzo ih to dovede do razvoda, čiji je inicijator Celeste. Jedno drugome obećaju da će ostati prijatelji, no život vrlo brzo okrene sve karte. Ova romantična komedija jednostavno je drugačija od drugih. Realna je, na trenutke bolna i prepuna životnih mudrosti.

Begin Again

Greta je prekinula dugu vezu i glazbeno partnerstvo s dečkom s kojim je bila od fakultetskih dana te se debelo razočarala u njega kao osobu. Nakon što upozna Dana, skauta na glazbene talente koji se bori s klimavim brakom i otkazom, život joj se počne mijenjati nabolje. Njih dvoje udruže snage te počnu surađivati stvarajući predivnu glazbu koja će vas pratiti kroz cijeli film.

Screenshot: YouTube