5 filmova o ljubavnim odnosima i seksualnosti koji će vas naučiti mnogočemu

by | 16 siječnja, 2021

Sedma umjetnost prepuna je predivnih priča o ljubavi i seksualnosti te scena koje odišu intimnošću i senzualnošću.

No ne bave se svi filmovi i serije seksom i ljubavlju na dovoljno dubok i povezan način. Zasigurno ste i sami naišli na eksplicitne scene seksa koje ne prati dovoljno duboka, jaka ili zanimljiva priča te na nedovoljno dobro razrađene te nerealne ljubavne odnose. Ako želite ljubav i seksualnost gledati iz nešto drukčijeg kuta, donosimo vam sedam naslova koji će vas zabaviti, zaintrigirati te naučiti mnoge lekcije.

Californication

Hank Moody je klasičan primjer antijunaka. Propali pisac koji živi na staroj slavi i s mnoštvom poroka, od kojih su glavni žene, alkohol i droga, uvući će vam se pod kožu iako je sve što radi daleko od moralnosti. Iako su mnogi Hankova provlačenja nazvali nerealnima te mogućima samo na platnu, svijetu zapravo ne manjka muškaraca koji ne mogu ostati vjerni, a koji, unatoč nevjeri i nezdravom načinu života, dugi niz godina nastavljaju dobivati simpatije od strane žena, ali i muškaraca. Hankova priča nije svakidašnja, ipak se ona zbiva pod sunčanim kalifornijskim nebom, a u njoj sudjeluje lepeza ludih likova koje ne viđamo baš svaki dan. No unatoč svim neobičnostima, ova će vas serija naučiti nekoliko bitnih životnih lekcija. Između ostalog, podsjetit će vas na to da je život prekratak i da ga upravo zato trebamo živjeti onako kako želimo te da obitelj i pravi prijatelji uvijek trebaju biti na prvome mjestu.

Newness

Ovaj je film dobio podijeljene kritike. Neki su ga nazvali plitkom i nerazrađenom dramom, dok su drugi u njoj vidjeli realan prikaz intimnosti i strasti. Radnja prati Martina i Gabriellu, koji se upoznaju putem dejting aplikacije te se nenadano zaljube i povežu. Razgovori su duboki, seks je izniman i ovaj par vrlo brzo pomisli da bi njihov odnos mogao trajati te oboje brišu profile s dejting aplikacije preko koje su se upoznali i odluče živjeti zajedno. No vrlo brzo krenu problemi, nastali zbog nedovoljne iskrenosti, a sve ih to dovede do zajedničke psihoterapije nakon koje odlučuju biti u otvorenoj vezi. Ovaj se film bavi seciranjem modernih odnosa, kojima često nedostaje iskrenosti i hrabrosti za izricanje istine. Koliko god je nekad teško izričemo, iskrenost bi trebala biti temelj svakog odnosa, a ovaj film to dokazuje.

Little Children

Little Children je priča o onome o čemu se oduvijek nedovoljno govori, a to je seksualnost ljudi koji su roditelji. I sami često vlastite roditelje smatramo osobama koje su lišene seksualnosti, no ovaj film prikazuje do čega nedostatak intimnosti u braku može dovesti. Priča prati Saru i Brada, koji završavaju u tajnoj vezi zbog nezadovoljstva u vlastitim brakovima. Paralelno s njihovom, pratimo i priču lokalnog pedofila Ronnieja, koji se bori sa svojom nastranošću. Ova vrhunska drama napravit će sve ono što jedna dobra drama treba i može napraviti. Šokirat će vas, natjerati na promišljanje te iz vas izvući gomilu osjećaja.

Normal People

Priča prati Connella i Marianne, koji dolaze iz potpuno drukčijih svjetova koji se sasvim slučajno isprepletu. Između njih se rodi golema ljubav, privlačnost i povezanost, koja ne jenjava ni u trenucima razdvojenosti. Ova serija savršeno prikazuje koliko nesigurnost i povučenost može narušiti odnosima do kojih je ljudima stalo. Prekrasan prikaz intimnosti, scene seksa koje će vas očarati i odnos koji će vas natjerati na suze, ali i naučiti puno toga. Ova serija definitivno je jedna od onih koje daju realan prikaz jedne ljubavi i senzualnosti.

Beach Rats

Iako u ovom filmu radnje gotovo da i nema, redateljica Eliza Hittman uspijeva savršeno prikazati život adolescenata koji ne rade ništa i koji nemaju kamo ići. Protagonist Frankie 19-godišnji je klinac iz kvarta koji prodaje drogu, visi s prijateljima i druži se s novom djevojkom. No Frankie u sebi nosi još jedan, skriveni život. Naime, daleko od očiju javnosti Frankie se nalazi sa starijim muškarcima s kojima se upušta u seksualne odnose. Ali o svom unutarnjem svijetu nikome ne govori. Šuti o svojim strahovima vezanima uz obitelj, seksualnost i budućnost. Ova spora priča savršeno prikazuje probleme današnje mladeži te strah od osuda koji osjećaju mnoge mlade osobe koje nisu heteroseksualno orijentirane.

Screenshot: YouTube