5 filmova koji će se savršeno uklopiti u jesenske ušuškane dane

by | 10 listopada, 2020

Jesen je godišnje doba koje nas natjera da zastanemo, usporimo, uvučemo se u vlastitu unutrašnjost i misli te u udobnu odjeću i tople pokrivače. Šalica omiljenog toplog napitka, najdraži kolači ili pita i onaj osjećaj mira koji nam može pružiti samo jesen. Dodajmo tome film koji se savršeno uklapa u cijeli taj ugođaj i dobit ćemo savršen jesenski lijeni dan. Ako ovih dana želite napraviti pauzu od svijeta, a još uvijek nemate popis filmova koji će vas pratiti u tom, pronađite ih u preporukama koje slijede.

Wonder Boys

Priča ovog genijalnog filma vrti se oko profesora Trippa koji se prije sedam godina proslavio romanom i koji otada pokušava napisati novi. U priču se ubrzo upliće Trippov agent, koji pokušava izvući informacije o novoj knjizi, te student i studentica koji dodatno začinjavaju Trippov ionako kaotičan život. Kroz priču o bivšim ljubavima, emocionalnim problemima, preljubu, trudnoći i svim životnim velikim i malim stvarima izvlačimo velike poruke. Atmosfera filma stvorena je za hladnija predvečerja, čaj, mandarine i grijanje pod dekicom.

Julie & Julia

Jesen je doba kad se sve više zavlačimo u kuhinju, isprobavamo nove recepte pa svoja kulinarska djela degustiramo s najdražima. Julie & Julia film je koji se potpuno uklapa u tu gastro jesensku priču. Julie je mlada žena kojoj se uskoro bliži trideseta. Dok njezine prijateljice imaju bogate društvene živote i karijere, ona osjeća gušenje od vlastitog posla koji je nimalo ne zanima. Julie ubrzo dolazi na ideju o pokretanju bloga na kojem će pisati o vlastitom životu kuhajući jela iz poznate kuharice Julije Child. Njezina kulinarska avantura uljepšat će svaki jesenski dan, a čelična volja i ljubav prema kuhinju mogla bi vas inspirirati te vas natjerati na slične promjene.

Practical Magic

Popis jesenskih filmova ne može proći bez magije. Ako volite listopad, morate voljeti i Halloween. Practical Magic je film koji je obavezan dio svakog Halloweena. Sandra Bullock i Nicole Kidman u ulozi sestara vještica koje su se od malena razlikovale od drugih djevojčica očarat će vas i, usudili bismo se reći, začarati. Jesen je sama po sebi čarobna, a čarolije sestara vještica, njihova životna priča i njihove avanture dodatno će je začiniti.

When Harry Met Sally

When Harry Met Sally jedan je od najboljih romantičnih filmova svih vremena. Harry i Sally upoznaju se nakon što su diplomirali, a kroz život se sreću još nekoliko puta i uvijek se dotiču muško-ženskih odnosa. Radnja filma događa se u New Yorku okupanom zlatnožutim lišćem. Sve to je dovoljno da (ponovno) pogledate jednu od najljepših filmskih ljubavnih priča te da se sjetite kako nikad nije kasno za ljubav.

Dead Poets Society

Ne postoji film koji će vas bolje uvesti u jesen i pripremiti za zimu od filma Dead Poets Society. Odlična glumačka postava na čelu s genijalnim Robinom Williamsom u ulozi profesora Johna Keatinga – natjerat će vas da se zapitate o najdubljim, a ujedno i najjednostavnijim životnim pitanjima. Što je dovoljno za sreću, što je bit života i kako ostati svoj u svijetu u kojem ti svi dodjeljuju nekakve uloge? Sve se to pitaju Johnovi učenici, a odgovore na mnoga pitanja donosi im upravo on – pomalo čudan i potpuno drugačiji profesor od svih drugih profesora njihove škole. Ova predivna priča sjetit će vas na ono bitno i natjerati vas da iskoristiti taj dan i to vrijeme – jer koliko god zvučalo kao klišej, vrijeme je jedina stvar koju ne možemo vratiti.

Screenshot: YouTube