5 filmova iz kojih ćete izvući bitne životne lekcije

by | 3 listopada, 2020

Nije nepoznanica da svi sadržaji koje upijamo tijekom dana utječu na nas. Čitanjem knjiga, gledanjem serija i filmova te slušanjem glazbe oblikujemo svoj svijet.

Svaki dobar film prozor je u novi svijet. Putem filmova otkrivamo svijet oko i unutar sebe. Medij je to putem kojeg možemo izvući bitne životne lekcije te naučiti puno novih i bitnih stvari. Ako vam ovih dana trebaju filmovi s porukom, pronaći ćete ih u nastavku.

Mommy

Film o problematičnom tinejdžeru i njegovoj izgubljenoj majci koja se pokušava boriti sa svojim i sinovljevim demonima. Steve ima ADHD, a njegovo se stanje užasno pogorša nakon smrti oca. Nakon što u internatu podmetne požar u kojem nastrada jedan učenik, Steve je izbačen iz škole. Njegova majka ima dva izbora – školovati ga doma ili ga poslati u instituciju kojoj će prepustiti brigu o njemu. Ova teška, ali predivna priča puna je životnih lekcija koje ćete zauvijek nositi u sebi.

Call Me by Your Name

Elio je 17-godišnji mladić koji živi s roditeljima na sjeveru Italije. Njegov otac, profesor arheologije, poziva mladog američkog znanstvenika Olivera da mu pomogne pri radovima. Radnja je vrlo spora, no dovoljno oštra i jasna da u vrlo kratkom roku shvatite da će se između Olivera i Elija stvoriti predivna ljubavna priča iz koje možete naučiti puno bitnih stvari.

Y Tu Mama También

More, pijesak, dvojica divljih tinejdžera i žena njihovih snova provest će vas kroz putovanje koje bi svatko poželio. Dvojica najboljih prijatelja na svadbi upoznaju ženu s kojom se upuštaju u avanturu života. Ona će ih učiti o prijateljstvu, ljubavnim odnosima i seksualnosti. Film je ovo koji će vas sjetiti da život doista trebate živjeti punim plućima.

https://www.youtube.com/watch?v=1gvOrt6I_6Q&ab_channel=FREETRAILERARCHIVE

The Squid and the Whale

Film o dva dječaka koji se nose s posljedicama rastave braka svojih roditelja. Priča je ovo koja objedinjuje strah, patnju i smijeh. Stariji sin, Walt, naklonjeniji je ocu, smatra ga velikim čovjekom i uzorom i nerijetko osuđuje svoju majku zbog svega što ih je snašlo. Mlađi sin, Frank, privrženiji je majci. Njihova zajednička borba, način na koji komuniciraju i svi problemi s kojima se suočavaju naučit će vas što je u odnosima bitan pristup te iskrenost.

20th Century Women

Predivna drama o odrastanju tinejdžera sa samohranom majkom i njihovim podstanarima. No isto tako, drama koja prikazuje rast majke kroz avanture sina koji više nije dijete. Ova topla priča naučit će vas puno toga. Prije svega, ovaj će vas film provesti kroz pitanja o odgoju, odnosu muškaraca i žena, te životnoj sreći i ispunjenosti.

Screenshot: YouTube