5 ekspresnih vježbi za trbuh (VIDEO)

by | 30 srpnja, 2014

Sigurni smo da svakog dana možete odvojiti pet minuta za vježbanje. Isprobajte ove vježbe za zatezanje trbušnih mišića i jamčimo da ćete imati više samopouzdanja sljedeći put kada obučete kupaći kostim!

1. Namjestite se u položaj za sklekove. Oslanjanjujući se rukama i nogama o pod naizmjenično približavajte lijevo i desno koljeno prema laktovima. Važno je da stražnjicu ne podižete prema gore, već da vam cijelo tijelo bude otprilike u istoj ravnini.

2. Lezite se na leđa, ruke položite na pod s dlanovima okrenutim prema podu, a noge podignute nekoliko centimetara od podloge. Oslanjajući se rukama o pod podignite noge prema sredini tijela – kao da pokušavate napraviti svijeću.

3. Lezite na bok, ruke položite na glavu, pa izvedite lagane trbušnjake. Glavu podižite i spuštajte do visine grudi 30 sekundi sa svakog boka.

4. Okrenite se na bok. Jednu ruku (do lakta) oslonite na pod, a svoju težinu pridržavajte i ispruženim stopalima. Slobodnu ruku ispružite iznad tijela, pa je zatim savijte u rupu između lakta i noge. Ponovite vježbu 30 sekundi sa svakoga boka.

5. Lezite na pod oslonjeni na leđa. Ispružite ruke i noge. Podignite gornji dio tijela s poda tako da rukama dodirnete zglobove nogu.

Za svaku vježbu potrebno vam je svega 60 sekundi. Ne zaboravite na pravilno disanje!

Autor: Life Content