4ROOMS: Mjesto na kojem doista možete zaboraviti na sve svoje brige

Koncept Četiri sobe omogućuje da se posvetite sebi kroz emocije i ono što najviše volite raditi kako biste pronašli mir

by | 20 listopada, 2021

Zatvori oči. Osjeti emociju. Osjeti trenutak. Što bi sad htio raditi? Plesati? Meditirati? Boksati? Uživati u masaži? Koju emociju bi želio osloboditi? Sreću, snagu, adrenalin, senzualnost, ljubav prema sebi, pronaći svoju tišinu i svoj mir…

Upravo to sada je moguće u prekrasnim 4Rooms – mjestu gdje svatko može proživjeti svoje osjećaje i pronaći vlastiti mir. Ovaj koncept četiri sobe zadivio nas je na prvu pa smo kontaktirali vlasnicu. Ivana Fodor iz Čakovca osmislila je sobe u kojima se možete posvetiti sebi, maknuti brige barem na sat vremena i napuniti baterije na način kakav najviše volite. Sami birate između Go with the flow sobe, Just dance sobe, Relax sobe, Let it out sobe, a sve detalje o svakoj od njih pročitajte u nastavku.

Kako je nastala ideja o 4Rooms?

Kroz različite autore na sveprisutnom i dostupnom nam internetu, počela sam istraživati tko smo mi zapravo, u kakvoj su vezi naše emocije i misli, kako da slušam sebe i svoje emocije i misli, i što da radim sa svojim mislima kojih je bilo iscrpljujuće puno.
Kad sam shvatila da se sve događa s razlogom i da je život lijep, krenulo je moje putovanje koje nikad neće stati jer stalno učimo i rastemo.
Svakodnevno slušanje tih emocija, želja, buđenje strasti, volje, sreće i ispunjenosti, zahvalnosti, dovelo me do plesanja, vježbanja, meditiranja i tako do ideje da otvorim Četiri sobe – Four Rooms.

Kako i kad ste krenuli u ovaj pothvat?

U prijašnjem, nesvjesnom stanju uma koji je radio na “autopilotu”, odustala bih od svega. Ali ja sam krenula u još jedan pothvat. U tom osjećaju nemoći i svakodnevne neizvjesnosti, čekanja i previranja, svaki sam se dan drukčije osjećala i imala drukčiju potrebu da izdržim i zadržim mir u sebi. Jedan dan bih meditirala cijeli dan, drugi dan plesala sa zvučnikom na najjače postavke glasnoće, treći dan vježbala do maksimuma, a četvrti bih otišla na masažu. Sve sam to i radila kod kuće, gdje me moje 13-godišnje zlato zezalo da sam smiješna, da mu smeta glazba… I onda sam shvatila – napravit ću sobe, u kojima nitko nikome neće smetati, gdje se svatko može zatvoriti koliko mu i kad treba. To je jednostavno izletjelo iz mene. Te noći nisam spavala nego u mislima radila i namještala sobe, i već idući dan pronašla prostor koji je bio zapušten godinama i krenula nepoznatim i uzbudljivim putem.

Koliko je Vama konkretno pomogao ovaj koncept soba?

Sobe su zamišljene tako da u njima svatko može proživjeti emociju koju u tome trenutku osjeća – kroz ples, meditaciju, boks ili opuštajuću masažu. Sobe su bile jednostavan i trenutni “klik” u glavi, i tad sam naučila da se ono “naše” javi kad smo najmirniji i sretni sami sa sobom. Posebno moram istaknuti koliko su mi meditacija i prihvaćanje, te nove spoznaje do kojih sam došla radeći na sebi, pomogle u posljednjih godinu dana ove sveopće pandemijske pomutnje.

Kakva je točno pojedina soba?

U sobi Go with the flow može se meditirati, pročistiti misli, opustiti se ili samo ležati i odmoriti od svega. U sobi nazvanoj Let it out korisnike dočekuje vreća za boksanje i rukavice za boks koji se pokazao kao idealan način za ‘čišćenje’ od svih stresova, strahova i frustracija, a novi vid zabave bit će i borba jastucima. Just dance soba namijenjena je, dakako, plesu – ispred velikog ogledala, pod reflektorima, s rekvizitima poput utega, vijače ili hulahopa, ili možda na plesnoj šipki!  Sve to, ovisno o raspoloženju, samostalno ili u društvu drage osobe, a posebna oaza opuštanja i mira nalazi se u četvrtoj Relax sobi, gdje će, uz klasičnu masažu, uskoro u ponudi biti i ona ayurvedska, ali i novitet koji će mnogi jedva dočekati – češkanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 4 Rooms (@4roomshr)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 4 Rooms (@4roomshr)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 4 Rooms (@4roomshr)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 4 Rooms (@4roomshr)

Koji je cilj svake od soba?

Cilj soba je da se vratimo samima sebi, kroz emociju i ono što u nekom trenutku želimo raditi, boksati, meditirati, pronaći mir, ili sreću i veselje izraziti kroz ples. Ovo su sobe u kojima znate da će sve biti u redu i da ste mirni jer od brige, strke, panike i straha nema ništa, osim lošeg osjećaja, a nitko se ne želi loše osjećati. Pa sam sve poduzela što sam mogla, i ostalo prepustila svemiru. A vjerujte mi, svaki dan iznova svjedočim tome, da to funkcionira.

Foto: Instagram/FB