4 vježbe za gornji dio leđa koje će vam popraviti držanje tijela

Popravite loše držanje tijela uz pravilne vježbe za gornji dio leđa

by | 15 studenoga, 2022
vježbe za gornji dio leđa

Ako radite sjedeći posao, onda i jako dobro znate što znače bolovi u gornjem dijelu leđa, ali i koliko su leđa bitna za držanje tijela. Osim te zadaće, leđa nose i druge zadatke poput održavanja snage i obavljanja svakodnevnih aktivnosti – s lakoćom ili malo teže.

Kao i svaki drugi dio tijela, tako je i leđa važno pravilno tretirati, paziti na ravnotežu prilikom raznih izvođenja aktivnosti i izbjegavati ozljede. Potrudite se da vježbama ojačate mišiće gornjeg dijela leđa (svaki od tih mišića ima svoju različitu funkciju) kako bi vam oni pomogli da se uspravno i pravilno držite, ali i da biste spriječili bolove u donjem i gornjem dijelu leđa, kao i loše držanje tijela. (Pročitajte: Najbolja prirodna rješenja za bolna leđa)

Odabrali smo vježbe uz koje možete postići pravilno držanje koje je izuzetno bitno za vaše tijelo, ali i za vaša leđa. (Pročitajte: Mindfulness by Martina Mavrin Jeličić: Što učiniti za zdrava leđa?)

Superman vježba

Vježba odlična za gornji dio leđa jer pomaže u zagrijavanju i pripremi za bilo kakvo dizanje teškog tereta. Superman vježba aktivira sve unutarnje mišiće gornjeg dijela leđa i sprječava ozljede pri izvođenju velikih preopterećenja.

 

Vježba s trakom

Pomoću trake postići ćete uspravno držanje tijela – ramena, ruku, trbuha, leđa.

 

Pull-up (podizanje)

Vježba koja zahtijeva snažne ruke, a istovremeno će ojačati vaša ramena i pomoći u uspravnom držanju tijela i leđa.

 

Dizanje utega jednom rukom

S obzirom na to da radite samo jednom rukom, cilja se i jedna strana vaših leđa. Pripazite da leđa držite uspravno.

Izvor: Youtube

FOTO: DragonImages iStock/Getty Images Plus via Getty Images