4 dame otkrile su nam kako gledaju na ovu godinu i koja im je nit vodilja za iduću

by | 31 prosinca, 2020
mantre za 2021

(Izjave su dobivene 23. 12. 2020., prije nego što se dogodio razorni potres)

Iako je pozitivan način razmišljanja i osmijeh na licu ono što nam trenutno nije ni na kraju pameti, ova nam je godina doista bila jedna od najtežih i najvećih životnih lekcija.

No, u pokušaju da je završimo s barem malo pozitive, uz onu koju nam je stvorio osjećaj jedinstva kad je potres pogodio područje Petrinje, Siska i okolice, popričali smo sa ženama koje su u ovoj godini uspjele pronaći nešto pozitivno, te su nam otkrile koja im je nit vodilja za iduću, već na početku izazovnu godinu.

Korana Gvozdić

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Korana Gvozdic (@koranagvozdic)


Na ovu temu, na prvu, čovjek bi pomislio: “Ma kakve pozitivne stvari u 2020., toga nema”, ali zapravo…
Zapravo završavam ovu godinu s osmijehom na licu kada samo pomislim na sve njih i kako su se neplanski događale u cijelom ovom kaosu. Pa to je umijeće življenja, stvarati svoj mali paralelni svijet i učvršćivati odnose s ljudima koje imaš oko sebe, dok izbjegavaš sve negativnosti koje te ganjaju, a ti ih ne možeš zaustaviti, jer eto, potres i pandemija su se baš sad udružili. Ova godina mi je isprepletena svim emocijama i nikad nisam bila sretnija s onim što imam, koga imam i što stvaram. Jedina želja koju imam za 2021. je ista koju ponavljam od svog rođendana u studenome: “Samo neka je svega ovog što imam, neka se to sve nastavi i neka nam je dobrog zdravlja” Sretna nam svima 2021. godina!

Antonija Blaće

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Antonija Blaće (@antonijablace)


Prvo najcool i najstrašnije i najbolje – skočila sam iz aviona. S padobranom naravno. 🙂 Taman malo prije i potresa i COVIDA-19. Drugo – od prvog lockdowna objavljujem i oglašavam male kreativce, male poduzetnike i OPG-ove. I to ću nastaviti raditi. Treće – pokrenula sam nekoliko svojih projekata koji kreću u realizaciju u 2021. Četvrto – mislim da još nismo svi poludjeli, što smatram velikim uspjehom s obzirom na okolnosti.

Nika Turković

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli N. (@nikaturkovic)


Ova me godina naučila o mnogočemu, što o dobrom, što o lošem, ali je svejedno bila prava prekretnica. Ove sam godine osvojila mnogobrojna priznanja za svoje djelovanje na hrvatskoj sceni, izdala sam tri singla i tri spota unatoč situaciji i svi su ispali bolje nego što sam mogla sanjati. Također, upravo sam ove godine i odlučila da ću se u 2021. posvetiti samo glazbi, pa sam tako završila svoje trogodišnje poslovanje u agenciji jer smatram da me uredski posao počeo previše sputavati u kreativi, a to nisam primjećivala do ove, kobne 2020. godine. Mislim da je to unatoč svemu, ipak najpozitivnija stvar koju sam za sebe i svoj daljnji put mogla napraviti te se nadam da ću tim putem nastaviti dalje.

Kristina Šalinović

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BlackUnicornHair (@kristina_salinovic)

Najpozitivnija stvar koja mi se dogodila ove godine je ta da sam dobila natrag svoj posao kao tehničar za frizersku tvrtku Artego! Iako je godina krenula loše, moram priznati da je dobila sretan završetak s obzirom na cijelu situaciju! Jer naravno, uvijek može gore. Moja mantra za sljedeću godinu je kao i dosad, a to je da gledam/tražim ljepotu života u malim stvarima, kao što je krov na glavom, zdravlje moje obitelji, ljubav mog zaručnika, zadovoljstvo svakog klijenta! Bilo što, što mi izmami osmjeh na lice jest velika pobjeda, i to isto želim i vama.

Foto: Instagram