3 bajkovita smještaja za idiličan odmor u netaknutoj prirodi

by | 7 kolovoza, 2020

Ako ste istinski ljubitelj prirode, ali vam ipak nije ugodno spavati u šatoru, otkrili smo tri mjesta na različitim dijelovima Hrvatske koja svakako trebate posjetiti.

Zamislite da ste okruženi šumom, morem, jezerima i imate “jedan na jedan” kontakt s prirodom. Sve što čujete jesu zvuk ptica i šumova mora, lišća kako vijori na povjetarcu, bez prometa i žamora ljudi. Upravo takvi smještajni kapaciteti postali su sve popularniji.jer se vraćamo onom osnovnom – čovjeku i prirodi, odmoru u punom smislu te riječi. Za vas smo izdvojili tri takva mjesta na području Hrvatske, ovisno o tome kakvu floru i faunu više preferirate.

Neorić, Dalmatinska zagora

U malom mjestu Neorić, svega 30-ak kilometara od Splita, nalazi se Zeleni dolac koji je postao Green Valley Retreat. Velika livada pretvorena je u robinzonski smještaj, okružen šumom i netaknutom prirodom. Odlučili otići tamo na odmor sami ili s djecom, usluga je pokrivena za obje opcije. Spavate u nešto modernijim šatorima, jednokrevetnima ili dvokrevetnima, koji su prostrani i ugodni, dok je na otvorenom moderno opremljena zajednička kuhinja. Toalet je ekološki, a struja stiže iz solarnih panela. Vjerojatno najljepši trenutak bit će onaj kad na kraju dana sjednete uz vatru pod otvorenim nebom, pokraj svog indijanskog šatora i pokušate zamisliti kako je to izgledalo nekoć. Više informacija pogledajte ovdje. 

Vis, otok Vis

Vila Lighthouse Vis nalazi se u Visu, u blizini utvrde Georga III. i na 2,1 km od plaže Vagan. Objekt je izgrađen u 19. stoljeću, a nudi popločani dio dvorišta s pogledom na vlastiti vrt, privatnu plažu i klimatiziran smještaj s terasom. Potpuno je izdvojena i nudi posebno iskustvo smještaja u svjetioniku. Ova vila uključuje dvije spavaće sobe, TV ravnog ekrana sa satelitskim programima, opremljenu kuhinju s perilicom posuđa i mikrovalnom pećnicom, perilicu rublja te dvije kupaonice s hidromasažnom kadom. Okruženi ste morem i prirodom, a ako želite istražiti prirodu po otoku, u vili Lighthouse Vis moguće je dogovoriti najam automobila.

Moslavačko gorje

Kuće za odmor koje su prenesene u prvobitnom obliku iz obližnje okolice, stoljetni namještaj, visokostilski restaurirani, obiteljske fotografije iz prošlog stoljeća pričaju ovu Moslavačku priču. Gastronomski dio Moslavačke priče čine dva restorana, od kojih je jedan smješten uz ribnjak, a drugi u srcu šume. Okuse i mirise autohtonih moslavačkih i lovačkih specijaliteta možete isprobati kroz probrana jela ovog kraja. Sve to upotpunjeno je autohtonim vinima, od kojih je najpoznatiji škrlet. Imaju obilje sportskih sadržaja, teniski teren na umjetnoj travi, malonogometno igralište, viseću kuglanu, a za one najmlađe dječje igralište. Posebnost ove priče je šuma u kojoj obitava oko 150 divljih životinja: jelena lopatara, običnih jelena, košuta. Ako ste ljubitelj prirode, ljubitelj starinskog namještaja i dobre hrane, zasigurno ćete biti oduševljeni moslavačkom pričom.

Foto: Facebook, Instagram