3 prirodna supertretmana protiv bora i staračkih pjega

by | 9 studenoga, 2014

Prvi znakovi starenja najprije se vide na koži, a izražavaju se u vidu bora i staračkih pjega.

staracke-pege-i-bore-490x326

Bore ne zabrinjavaju samo žene već i muškarce, a javljaju se uslijed smanjenja količina kolagena i elastina u vezivnom tkivu. Uz to što su posljedica prirodnog starenja organizma, mogu nastati i uslijed konstantne izloženosti štetnim utjecajima kao što su pušenje, stres, ispušni plinovi ili pretjerano sunčanje.

U prodaji se može naći bezbroj preparata protiv bora, ali kada je riječ o prirodnim sredstvima, najboljim se pokazalo – grožđe. Razrežite jednu bobicu, dobro istrljajte predio zahvaćen borama, ostavite da djeluje pola sata, pa isperite mlakom vodom. Grožđe sadrži alfa-hidroksi kiseline koje potiču uklanjanje površinskog, odumrlog sloja stanica.

Ove mrlje uspješno otklanja sok od limuna koji treba nanositi na kožu nekoliko puta dnevno. Nakon mjesec dana ne samo što će posvijetliti postojeće pjege, već će se spriječiti pojava novih pigmentacija.

Kao odlično sredstvo u rješavanju ovog problema pokazalo se i pakiranje od jogurta i meda, koje treba držati najmanje pola sata, a zatim isprati mlakom vodom. Tretman treba ponavljati najmanje tri puta tjedno.

Autor: Life Content