3 pogreške koje žene neprestano rade prilikom obavljanja nužde

by | 21 studenoga, 2020

S obzirom na to koliko puta dnevno odlazimo na WC, trebali bismo znati sva “pravila ponašanja” kojih se tamo trebamo držati. No istina je nešto drugačija, a greške prilikom i nakon obavljanja nužde često ponavljaju mnoge žene.

Velik broj osoba pomislio bi da se u WC-u ne mogu dogoditi veliki promašaji, no istina je nešto drukčija, a “greške u koracima” mogu dovesti do infekcija, iritacija i bolesti. U nastavku ćete pronaći tri najčešće pogreške koje mnoge žene ponavljaju prilikom obavljanja nužde.

Greške koje žene čine pri obavljanju nužde

Predugo zadržavanje na WC školjci

Bez obzira na to o kojoj se nuždi radi, zadržavanje na WC školjci nakon što ste nuždu obavili dovodi do gadnih posljedica. Skrolanje po društvenim mrežama, snimanje audio poruka ili čitanje knjiga može vas dovesti do problema s hemoroidima. Stručnjaci ne preporučuju zadržavanje prilikom obavljanja nužde osim kada je ono doista potrebno.

Nepravilno brisanje

Malu školicu pravilnog brisanja svi bismo trebali proći još kao djeca. No ako ste nekim slučajem tu lekciju izbjegli, morate znati da se uvijek i neovisno o vrsti nužde trebate brisati sprijeda prema nazad. U protivnom možete prenijeti bakterije s rektuma na mokraćni i vaginalni otvor te dobiti vaginalnu ili urinarnu infekciju.

Pretjerano brisanje

Osim nepravilnog brisanja, pogreška koju žene neprestano rade jest i pretjerano brisanje stražnjice i vagine. Prekomjerno brisanje može izazvati iritaciju kože koje će izazvati upalu, crvenilo i svrbež. Stručnjaci preporučuju pranje intimnih dijelova nakon velike nužde. Nakon male nužde se, pak, pranje ne preporučuje. Pretjerano pranje intimnih dijelova te pranje neodgovarajućim šamponima može poremetiti pH rodnice te dovesti do infekcija i iritacija.

Foto: Roman Odintsov/Pexels