3 nove Netflixove serije koje morate pogledati

by | 16 svibnja, 2020

U posljednja dva mjeseca imali smo napokon vremena za pročitati sve knjige koje smo imali na popisu i pogledati neke od serija koje smo dugo željeli.

I dok sam se sama napokon uhvatila gledanja svih sedam sezona kultne serije Mad Man i apsolutno se zaljubila, nije nedostajalo vremena, u onim kasnim noćnim satima kada nisam mogla spavati, ni za pogledati tri nove serije na Netflixu. Riječ je o kratkim sezonama po četiri, sedam i 10 epizoda, koje vas u svega nekoliko sati gledanja uspiju ostaviti bez riječi. Jednostavno postoji sadržaj koji vas uvuče i natjera vas da preispitate vlastite odluke i prioritete u životu. U nastavku donosimo tri odlične Netflixove serije koje morate pogledati.

Unorthodox
U svega četiri epizode ova potresna priča inspirirana istinitim događajima mlade ortodoksne židovke (hasidski židovi), provest će vas kroz njezin životni tornado. Od dogovorenog braka, preko običaja i posljedica za one koji pobjegnu iz sekte, Deborah Feldman u svojim memoarima opisala je svoj težak život i odrastanje u Brooklynu kao pripadnica hasidskih židova. Unorthodox je serija snimljena na temelju njene priče i iako su neki suvremeniji detalji izmijenjeni, njezino cijelo odrastanje prikazano je realno. Ovo je portret žene koja se bori za svoj glas i prava u zajednici, pravo na slobodu i drži vašu pažnju od prve do zadnje sekunde. (Budući da ćete odmah nakon što je pogledate poželjeti kupiti knjigu, provjereno, postoje zalihe na Book Depository)

The Last Dance
Sportska dokumentarna mini serija koja svoju radnju temelji na karijeri Michaela Jordana, od samih početaka do posljednjih nekoliko sezona. Njegovi suigrači Scottie Pippen, Dennis Rodman, Phil Jackson, Toni Kukoč i mnogi drugi doživjeli su vrhunce svojih karijera u tom razdoblju, što The Last Dance odlično pokazuje. Osim što sadrži ekskluzivne snimke i intervjue iz vremena kad su Chicago Bullsi osvojili tri sezone za redom, ovo nije serija samo za ljubitelje sporta. Ovo je serija koja će vam još jednom pokazati da fokus i rad u životu donose rezultate te da nas svaki pad treba motivirati još više da budemo bolji.

Hollywood
Iako na prvu djeluje kao nešto “lakša” tematika od prethodne dvije, ovo je serija koja ima dublju poruku. Obrađuje zlatno doba Hollywooda nakon Drugoga svjetskog rata kad je najveći san mnogima bio da postanu glumci. Seksualne i nacionalne manjine tada još uvijek nisu bile prihvaćene u mjeri u kojoj su danas, pa se nije moglo ni zamisliti da će itko druge rase osim bijelaca dobiti glavnu ulogu u filmu. Ova mini serija koketira s tim tada vrlo zatvorenim razdobljem za sve “drukčije” i pokazuje kako su se ljudi hrabro borili te kako su se počele događati promjene u Hollywoodu kad je u pitanju različitost.