3 joga retreata na domaćoj obali koja još uvijek stignete iskusiti

by | 4 kolovoza, 2020

Ako ste se ikad u životu aktivno počeli baviti jogom, teško da ste odustali jer osjećaj koji vam ona pruža rijetko ćete gdje dobiti.

Mirnoća, staloženost i genijalan osjećaj u tijelu zagarantirani su vam, a pogotovo kada uzmete nekoliko dana da se posvetite isključivo sebi. Idealno, na joga retreatu kojih ove godine ima na pretek i diljem naše obale, pa ako ste zabrinuti zbog trenutne situacije u svijetu, možete bez straha, unutar granica, vježbati u malim grupama. U nastavku donosimo tri joga retreata na potpuno drukčijim lokacijama i s različitim ponudama.

6 dana joga putovanja u Ražnju 19. – 24. 10.
Šest dana dubokog samootkrivenja i slavlja istinskog sebe. Ovaj retreat ima osobni pristup, ostavljajući sa strane tradicije, stilove i forme. Osim za jogu, Ražanj je idealno mjesto za planinarenje na koje možete otići tijekom dana s obzirom na to da neće imati cijeli dan obveze u retreatu. U cijenu je uključeno pet noćenja, dnevni satovi joge, pranayame, meditacije, voda, čaj, kava i praonica rublja. Ovo nije za početnike, tako da će napredniji polaznici moći uživati u hatha, vinyasa i yin jogi, te vegetarijanskoj i veganskoj hrani. Više informacija pročitajte ovdje.

4 dana mediteranskog wellnessa na Korčuli 17. – 20. 9.
Ovaj body i joga produžni vikend savršena je prilika da napunite energiju suncem dok prakticirate jogu, meditaciju i vježbe disanja. Očistite svoj organizam veganskom, vegetarijanskom i sirovom hranom, uz detox sokove. Osim svih satova koji su uključeni u program, imate mogućnost posjetiti maslinike, istražiti divlje plaže i planinariti. Također, tri obroka dnevno uključena su u cijenu, uz zdrave grickalice tijekom dana. Bili početnik ili pro, u ovaj se retreat možete svakako uključiti, a uživat ćete u osam različitih vrsta joge: Ashtanga, Hatha, Kundalini, Restorative, Vinyasa, Yin, General i Nidra joga. U cijenu ulaze jutarnja i večernja joga, vježbe disanja i meditacije, tri noćenja, 90 minuta ayurveda masaže, hranu, putovanje brodom do okolnih otoka, planinarenje, posjet masliniku. Više informacija možete pročitati ovdje.

8 dana detox joge na Mljetu 26. 9. – 3. 10.
Ovih sedam noćenja bit će vam potpuni bijeg od svakodnevnog života u netaknutu prirodnu oazu. Joga, meditacije, zdrava prehrana i planinarenje samo su neke od aktivnosti koje pruža ovaj retreat. Fokus se stavlja i na otvaranje svog spiritualnog puta i odličnog načina da se opustite i upoznate nove ljude. Svaku večer, u sobu ćete dobiti raspored za idući dan, tako da se možete samo opustiti i bez razmišljanja pustiti da se drugi pobrinu za vas. Hrana je vegetarijanska, veganska, gluten-free, sirova i organska, te je uračunata u cijenu. Retreat obuhvaća šest različitih vrsta joga: General, Hatha, Kundalini, Nidra, Restorative, Yin joga, za početnike i napredne. Osim svega navedenog, u cijeni su i sati kuhanja u vodstvu veganskog chefa, tečaj izrade domaće mljetske paste, planinarenja, izleti brodom do okolnih otočića i Odisejeve špilje. Više informacija možete potražiti ovdje.

 

Foto: Unsplash