Mali trikovi kako kućni ured učiniti ugodnim mjestom na kojem ćete željeti boraviti

by | 20 svibnja, 2020

Kada marimo za stvari koje imamo u životu one nam vraćaju za to pozitivnom energijom. Ako si prostor u kojem boravimo napravimo ugodnim oku i duši, to će postati mjesto koje nas puni energijom.

Kada je riječ o uredu, koji još uvijek mnogi imamo iz okrilja naših domova, vrlo je bitno da napravite prostor u kojem ćete biti produktivni i zahvalni na svemu što vam pruža produktivnost. Koliko god se možda na prvu činilo nebitno, zahvalnost je jedna od ključnih stvari za osjećaj ugode u životu, pa i u vašem radnom prostoru koji vam isto tako može postati stanica za punjenje, a upravo to i je princip po kojem radi Marie Kondo. U nastavku vam donosimo nekoliko njenih savjeta kako da budete sretniji u svom radnom prostoru.

Načini da unesete sreću i pozitivnu energiju u radni prostor

Nemojte razmišljati o reorganizaciji vašeg prostora kao o čišćenju. Recite si da je riječ o dizajnu interijera. Kada si kažemo da nešto MORAMO napraviti, više djeluje kao zadatak i obveza koju nam se ne da ispuniti, ali ako si postavimo to kao kreativni zadatak i ispušni ventil od svakodnevnih obaveza, bit će nam drago da smo se upustili u takav projekt. Pri dizajniranju vašeg radnog mjesta obratite pažnju na detalje i odaberite vaše najdraže dijelove koje želite naglasiti. Zamislite idealan interijer od kojeg će vam srce titrati i pokušajte izvući najbolje iz vašeg prostora.

Krenite od najmanjih detalja kao što su kemijske olovke. Riješite se svih onih koje ne koristite ili vam ne znače baš ništa i ostavite sve one koje izazivaju neku iskru u vama. Jednako napravite s notesima, bilježnicama, škarama i minimizirajte količinu proizvoda koje imate. Iako je najjednostavnija metoda vjerojatno da samo zamijenite sve novim predmetima i namještajem, uzmite si vremena i unesite novi život u stvari koje već posjedujete. Ako već idete u kupovinu, nemojte kupovati impulzivno, kupite samo one komade s kojima ćete dijeliti dobru energiju.

Kao dodatak, odaberite si nekoliko stvari koje vam možda nisu nužne za posao, ali unose vam radost u radni prostor, bila riječ o razglednicama s najdražih putovanja, fotografijama, biljkama ili predmetu koji vama znači.

Prijedlozi za dekoraciju:
1. Odlučite se za paletu boja koju želite da prevladava u uredu.
2. Izaberite određenu temu kojom ćete dekorirati prostor.
3. Pronađite fotografije kojima ćete ukrasiti radni stol.
4. Smjestite malu biljku na radni stol kako bi konstantno imali doticaj s prirodom.
5. Negdje u prostor smjestite kristal, čašu ili nešto svjetlucavo.
6. Smjestite difuzor s eteričnim uljima na ormarić i koristite ulja za energiju, motivaciju ili opuštanje.
7. Posegnite za ukrasnim svijećama.
8. Odaberite podmetače koji će vam unositi mir u organizam.
9. S vremena na vrijeme promijenite pozadinu na laptopu, u skladu s godišnjim dobima.

Foto: Unsplash