4 kratke meditacije koje će vam pomoći u otpuštanju straha

by | 6 svibnja, 2020

Strahovi i briga oko budućnosti, egzistencije te strepnja od novih potresa nešto je s čime se mnogi od nas bore.

I koliko god da smo svjesni toga kako nemamo baš ništa od straha osim nepotrebne brige koja u nama izaziva stres, teško ga je kontrolirati. Navečer kad legnemo u krevet, filmovi se pokreću sami i scenariji se odigravaju. Mozak radi i tijelo koliko god da bilo umorno – ne može zaspati.

Biljne tablete za spavanje možda vam mogu pomoći, no pri odabiru pripazite na sastav i posavjetujte se sa svojim liječnikom ili farmaceutom. Razgovori sa psihologom odličan su način za suzbijanje strahova i rješavanje problema, no s obzirom na prethodno spomenuti strah od egzistencije zbog krize u koju ulazimo, tražimo povoljna ili besplatna rješenja.

Ako već do sada niste pokušali naći smiraj uz pomoć meditacija, možda je sada pravo vrijeme za to. Izdvojili smo za vas nekoliko kratkih meditacija za rješavanje straha i oslobođenje uma od brige, pa sjednite, smirite se i uronite u meditaciju. Ako i nemate fokus na prvu i ne možete potpuno uroniti u meditaciju, bez brige, trebat će vam malo vježbe, ali budite uporni i nemojte odustajati.

Foto: Pexels