2 genijalna mjesta zbog kojih se isplati otići do Poreča

by | 9 rujna, 2020

Dok nas ljeto još uvijek ne izda i pobjegne nam na neko vrijeme, imamo savršen izgovor za još jedan bijeg do naše obale.

Ovaj put do Istre – u smjeru Poreča, gdje možete uživati u povijesnim blagodatima grada, nestvarnim zalascima sunca i brojnim kul mjestima koja sigurno nećete pronaći nigdje drugdje. Kad je riječ o gastronomskoj ponudi, ovaj je grad mjesto koje nikako ne smijete zaobići, a idealno je da ostanete nekoliko dana kako biste se uspjeli upoznati sa svim što Poreč nudi. Za restorane svi već znate, no jeste li znali da je ovaj šarmantni gradić u svoju gastro ponudu odlično uklopio i brunch lokal, riblji street-food restoran i zdravi koktel bar koji će vam redovito predstaviti genijalne glazbenike?

Tunaholic
Mjesto o kojem se najviše priča ove godine s razlogom je riblji street food restoran koji je obiteljski posao pretočio u nešto što je vrlo brzo odjeknulo Hrvatskom. Svega nekoliko stolova vani i unutar lokala, no ovo je mjesto na koje u bilo koje doba dana možete svratiti na genijalno pripremljenu ribu na potpuno drukčiji način, po prihvatljivim cijenama. Kao njihovo najpoznatije jelo već se profilirao Tunaholic burger s posebno osmišljenim umakom, a tražen je i Hot Tuna Hedonist, koji donosi komadiće tune i različite dodatke. U ponudi još možete pronaći i tuna steak, salate od tune, fish&chips, burger od lososa i morskog psa, ali i jednostavnija jela, poput pohanih srdela te girica i lignja, a imaju i jedan zanimljivi desert od sira i limuna. Nazivi jela tako su zapravo imena ulica i kvartova grada Poreča, što daje posebnu čar jelima.

https://www.instagram.com/p/CDEUNIfpOvh/

Garaž
U nekoliko minuta šetnje uz obalu, krenuvši od centra, naići ćete na malu morsku oazu u garaži. Otvoren prošle godine, već je tada pokazao perspektivu da će se pretvoriti u jedno od najcool mjesta u Poreču. Nakon što ste pojeli svoj ručak i odradili popodnevni spavanac na plaži, Garaž je mjesto na kojemu želite “zaključiti” dan. Na svega nekoliko koraka od mora, kombinacija masivnog drveta i betona daje urbani, lagano industrijski vibe cijelom mjestu u kojem možete naručiti plate voća, domaće kolače i ono najbolje – koktele i ginove koji će vas osvojiti na prvu. Kao da ste napravili tulum u svojoj garaži, ugodno i “kućno”, tako ćete se osjećati i ovdje – kao da ne želite otići. Šlag na tortu dolazi sa zalaskom sunca i zvukom saksofona koji vas teleportira u drugi svijet.

https://www.instagram.com/p/B1QmcMnnVp9/

https://www.instagram.com/p/B0VcNN8HEj9/

Foto: Lana Biželj