Međunarodni dan obitelji provedite u Parku prirode Lonjsko polje

15. svibnja obilježava se Međunarodni dan obitelji. Evo ideje gdje ga provesti!

by | 14 svibnja, 2021
dan obitelji

Ovaj vikend neka bude poseban za vas i vašu obitelj jer se upravo ovu subotu, 15. svibnja slavi Međunarodni dan obitelji. To je samo dodatna prilika da pružite sebi, svojoj djeci i obitelji nezaboravan dan uz druženje, prirodu, izlet i brojne aktivnosti.

Ove godine Park prirode Lonjsko polje nudi savršenu priliku da uživate u obiteljskom okruženju i zajedništvu.

Park prirode Lonjsko polje je veliko područje sa tri ulaza pa tako ćete u Krapju moći prošetati Stazom graničara samostalno ili uz vodiča, obići ornitološki rezervat Krapje đol, provozati se čamcima na solarni pogon po rijeci Strug ili malom brodiću Vosdomar po rijeci Savi, provozat se turističkim vlakićem i uživati u panormaskoj vožnji po selu Krapje, jahati pony konje ili obiteljski pogledati animirani film u kinu na otvorenom.

Okušajte se u plesu na plesnim radionicama i svoju kreativnost iskažite na kreativnim radionicama. Obiteljskim natjecanjima (povlačenje užeta, mali nogomet, izgradi posavsku kuću…) osnažite svoj mali obiteljski tim, a za to da ne ostanete gladni bit će zadužena Pik roštiljada, lepinjice i kokice.

U Krapju možete sudjelovati u vrijednom nagradnom darivanju “U Park dođi, na more pođi” ako kupite suvenire u minimalnom iznosu 20 kuna sudjelujte u darivanju. Nagradno izvlačenje završava u 15:00, kad sretnog dobitnika izvlači voditeljica Doris Pinčić.

U Čigoču – selu roda možete prošetati Stazom posavaca, sudjelovati u radionici za djecu “Oboji životinje Lonjskog polja”, te se okušati u obiteljskoj igri križić-kružić ili poslušati zanimljive priče o rodama čiji život možete pratiti live na linku “Što se događa u rodinom gnijezdu?” i prošetati selom Čigoč uz zvukove klepeta roda.

U Posjetiteljskom centru Repušnica osnažite svoj natjecateljski duh uz stare igre za cijelu obitelj i natjecanje u puštanju modela aviona u dalj. Okušajte se u vožnji drvenim automobilima i prezentaciji leta RC aviomodela.

U Repušnici možete poslušati priču i o posavskim konjima.

Povodom Međunarodnog dana obitelji započinju i plovidbe Kupom u Sisku. Svi koji ne mogu doći u Park mogu se obiteljski provozati Kupom, ili za sve one željne dodatne avanture predlažemo da prvo obiđu Sisak i provozaju se Kupom na brodu Juran i Sofija te dalje nastave put u Lonjsko polje.

Za vožnje čamcima na solarni pogon, vožnje brodićem Vodomar, vožnje turističkim vlakićem i šetnje uz vodiča i za vožnje brodom po Kupi potrebno je najaviti svoj dolazak na broj telefona 044/672-080.

Dođite u Lonjsko polje i otkrijte neotkriveno!

FOTO: Caleb Oquendo/Pexels

Izvor: pp-lonjsko-polje.hr