11-minutni trening savršen je za skidanje masnih naslaga s donjeg dijela trbuha

by | 6 studenoga, 2022

Taloženje masnih naslaga na donjem dijelu trbuha muči velik broj žena. Neke se s tim problemom bore zbog genetskih predispozicija, neke zbog poroda, a neke zbog duže stagnacije u fizičkoj aktivnosti i treniranju.

Kada su u pitanju donji trbušni mišići, mnoge će se žene složiti s tim da za njih treba jako puno rada i truda. Mjesto je to gdje se taloži najveći višak masti, a tome pridonosi i estrogen koji prirodno zadržava masnoću na tom području. Ovi su mišići vrlo važni za donji dio leđa, a njihovim učvršćivanjem postajemo stabilniji i snažniji.

No iako je ravnanje donjeg dijela trbuha izazovno i za profesionalne bodybuildere i sportaše, morate znati da se redovnim vježbanjem možete riješiti masnih naslaga i to bez odlaska u teretanu. U nastavku ćete pronaći pilates vježbe koje će aktivirati mišiće donjeg dijela trbuha i koje će, osim skidanja masnoće, smanjiti i bolove u kralježnici.

Sve što vam je potrebno za ove vježbe je prostirka za jogu i jedanaest minuta vašeg vremena. No iako su vježbe vremenski nezahtjevne, nemojte misliti da su jednostavne i lake. Pratite upute iz videa koji slijedi, ponavljajte ih barem četiri puta tjedno i ne zaboravite da ustrajnost donosi rezultate.

Foto: Jonathan Borba/Unsplash