Zvijezda jedne od najgledanijih serija 2020. pokazala akne i poslala bitnu poruku svim ženama

by | 20 prosinca, 2020

Žene su stoljećima bile vrednovane isključivo kroz vanjštinu, izgled te kroz sposobnost da budu dobre majke i kućanice.

Iako se stvari danas (polako) mijenjaju, mnoge djevojčice, djevojke i žene misle da nisu dovoljno lijepe, da su premršave, predebele, preglasne i nedovoljno ženstvene. S druge strane, društvo nas na to neprestano podsjeća. Komentari muškaraca, medijski napisi, filtri društvenih mreža i iskrivljeni ideali ljepote samo su dio cijele te toksičnosti koja mnoge od nas tjera da skrivamo svoje pravo lice. Zbog svega toga iznimno je bitno kada osobe čiji se glas čuje jače i dalje otvoreno progovaraju o svojim “nesavršenstvima”.

Matilda De Angelis, talijanska glumica i zvijezda serije Slom (The Undoing), na svom je Instagram profilu podijelila fotografiju na kojoj se jasno vidi njezin problem s aknama. Uz objavu je napisala i poslala moćnu poruku koja će zasigurno osnažiti tisuće žena iz cijeloga svijeta. De Angelis je naglasila kako je svjesna činjenice da njezine akne nisu najveći problem na svijetu, no kako su iste velik problem s kojim se kao glumica bori.

“Svakog se dana budim i gledam u ogledalo, a zatim ispred kamera sa svim emocijama, nesigurnostima i strahovima koji doslovno možete pronaći na mojoj koži. Ovo dijelim kako bi me osnažilo i kako bi napravila korak dalje u prihvaćanju sebe”, rekla je. Dodala je kako nas naši strahovi mogu kočiti i spriječiti da učinimo velike stvari u životu, ali nam mogu biti i svojevrsno gorivo koje će nas tjerati prema naprijed.

Mlade glumice iz cijeloga svijeta, ali i žene u mnogih drugih profesija, svakodnevno slušaju da nisu dovoljno dobre, da nemaju dovoljno velike grudi, dovoljno čistu i mekanu kožu te da nisu dovoljno lijepe. Život u svijetu u kojem žene proživljavaju svakodnevne torture i među društvom koje mizoginiju i seksizam smatraju nečim posve normalnim – iskrenosti poput ove koju je podijelila De Angelis velik je korak ka boljem, humanijem i ravnopravnijem svijetu.

Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty via Guliver