Zvijezda će krasiti Uskršnji stol….

by | 2 travnja, 2015

Hvala svima koji su igrali Zvijezdinu nagradnu igru. Jela zvuče uistinu primamljivo i ne sumnjamo da će se fino jesti ovaj Uskrs!

Najboljim i najkreativnijim ocjenili smo recept čitateljice Ane. Molimo je da nam što prije dostavi svoju adresu.

Dobitni recept: Uskršnji kruh

Sastojci za tijesto:

  • 500 g Pšeničnog oštrog brašna
  • 1 svježi kvasac
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • 300-330 ml tople vode

Nadjev:

  • 100 g narezane kuhane šunke
  • 100 g narezane suhe vratine
  • 100 g naribanog sira edamera
  • 4 kuhana jaja

Priprema:

  1. Kvasac sa šećerom i malo brašna razmutite u malo vode i ostavite na toplom mjestu 10-ak minuta.
  2. Preostalo brašno pomiješajte sa soli, dodajte dignuti kvasac i ostatak vode, pa zamijesite tijesto. Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu 30-ak minuta.
  3. Nakon toga tijesto premijesite i razvaljajte te po njemu rasporedite vratinu, šunku i sir. Jaja stavite uz rub i sve zajedno zarolajte u roladu.
  4. Kruh stavite u nauljeni kalup (vel. 30×11 cm) i pustite da se diže 20 minuta. Stavite peći u pećnicu zagrijanu 180-200°C i pecite 60 minuta.
  5. Kruh poslužiti uz hren i mladi luk.

Tagovi: