

Hvala svima koji su igrali Zvijezdinu nagradnu igru. Jela zvuče uistinu primamljivo i ne sumnjamo da će se fino jesti ovaj Uskrs!
Najboljim i najkreativnijim ocjenili smo recept čitateljice Ane. Molimo je da nam što prije dostavi svoju adresu.
Dobitni recept: Uskršnji kruh
Sastojci za tijesto:
- 500 g Pšeničnog oštrog brašna
- 1 svježi kvasac
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
- 300-330 ml tople vode
Nadjev:
- 100 g narezane kuhane šunke
- 100 g narezane suhe vratine
- 100 g naribanog sira edamera
- 4 kuhana jaja
Priprema:
- Kvasac sa šećerom i malo brašna razmutite u malo vode i ostavite na toplom mjestu 10-ak minuta.
- Preostalo brašno pomiješajte sa soli, dodajte dignuti kvasac i ostatak vode, pa zamijesite tijesto. Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu 30-ak minuta.
- Nakon toga tijesto premijesite i razvaljajte te po njemu rasporedite vratinu, šunku i sir. Jaja stavite uz rub i sve zajedno zarolajte u roladu.
- Kruh stavite u nauljeni kalup (vel. 30×11 cm) i pustite da se diže 20 minuta. Stavite peći u pećnicu zagrijanu 180-200°C i pecite 60 minuta.
- Kruh poslužiti uz hren i mladi luk.



