Volimo ga, ali kokosovo ulje uopće nije dobro za kosu. Evo i zašto

by | 12 travnja, 2020

Kokosovo ulje postalo je jedno od glavnih dodataka u našim kućanstvima, bilo da ga koristimo za hranu ili u beauty svrhe.

Mnoge žene koriste upravo kokosovo ulje za hidrataciju kože, kose, pa čak i za izbjeljivanje zubi ili brijanje nogu, no prije nego što se oduševite zbog ulja koje ima toliko beneficija, stanite na loptu. Ono, naime, nije najbolja opcija za svakoga i stručnjaci ga u suštini ne preporučuju. Kokosovo ulje radije ostavite u kuhinji kao zdraviju opciju za kuhanje.

Je li kokosovo ulje dobro za suhu kosu?
Iako zvuči logično i ljudi često koriste kokosovo ulje za hidrataciju kose, ulje i voda se ne bi trebali miješati jer ulje zaustavlja protok vode do folikula kose.

Što kokosovo ulje zapravo radi kosi?
Ako imate oštećenu kosu od bojenja ili je tanka i lako puca, nužne su vam aminokiseline te nikako ne želite staviti sloj ulja na kosu. Kokosovo ulje može ekspresno i prividno riješiti problem koji imate s kosom jer će ući u svaku sitnu rupicu u kosi i prikrit će realno stanje koje neće biti dugoročno riješeno.

Što koristiti za hidrataciju umjesto kokosovog ulja?
Umjesto ulja, uvijek posegnite za proizvodima koji imaju nisku PH vrijednost. To će sačuvati folikule vlasi, kosa vam se neće toliko petljati ni lomiti. Također, redovito koristite maske za hidrataciju kao alternativu uljima jer će one dugoročnije biti korisnije za kosu.

Foto: Pexels