Nakon ovog viralnog videa odmah ćete poželjeti očistiti svoju četku za kosu

by | 1 ožujka, 2021
četka za kosu

Do sada, vjerujemo da ste već naučili kako svoje beauty alate morate redovito čistiti. Od kistova za šminku, preko masažera za lice, pa do četki za kosu koje prikupe tisuće bakterija u svom životnom vijeku.

No kad ste zadnji put doista očistili svoje beauty alate kako treba? Nedavno se na TikToku pojavio video u kojem jedna influencerica čisti svoju četku za kosu. I ne, nije samo uklonila kosu koja je zapela između zubaca četke, nego ju je oprala sodom bikarbonom i nježnim gelom za pranje lica. Nakon što je 30-ak minuta stajala u toj tekućini, rezultat koji je dobila bila je – smeđa voda iako nema obojenu kosu.

@jessicahaizmanAm I alone? Did you know this was a thing? #deepclean #deepcleaning #cleaning #cleantok #hairbrush #nasty #disgusting #gross #cleanwithme #fyp #trend♬ Rasputin (7″ Version) – Boney M.


Iako prizor izgleda zabrinjavajuće, bez brige, u slučaju da imate masno tjeme ili perut, bilo bi dobro da perete četku na tjednoj bazi budući da nakuplja bakterije koje mogu pogoršati vaše stanje tjemena i kose. No, ako je vaša kosa normalna i nemate nikakva zabrinjavajuća stanja tjemena, dovoljno je da četku čistite jednom u osam tjedana.

Prirodno je da ćete uz češljanje kose skinuti i dio sebuma s tjemena te prirodnih ulja zbog kojih će se s vremenom skupiti bakterije na četki, no kad se razmnože, mogu izazvati razne upalne procese na tjemenu. Zato, kako biste bili sigurni da vam četka neće izazvati dodatne probleme, napravite za nju kupku od sode bikarbone i nekoliko kapi ulja čajevca (bolje nego gela za čišćenje) koje će dobro ukloniti sve bakterije.

Foto: Unsplash