Koja je zapravo razlika između iluminatora i highlightera?

by | 10 rujna, 2020

Beauty svijet prepun je proizvoda koji služe za uljepšavanje i isticanje onog najljepšeg na licu. Međutim, neki od tih proizvoda stvaraju nam upitnike iznad glave. Koji proizvod, za što, kada i kako koristiti? Osnova besprijekornog i postojanog make-upa je razumijevanje proizvoda koje koristimo, kao i poznavanje tehnika kojim ih nanosimo. Jedno on najčešćih pitanja je: koja je razlika između highlightera i iluminatora. Razlika između ova dva proizvoda vrlo je mala, ali nikako nebitna.

Highlighter
Highlighter je sjajni proizvod koji se koristi za isticanje određenih dijelova lica, a najčešće dolazi u kamenu ili prahu. Radi se o točkama lica na koje inače svjetlost prirodno pada i naglašava ih, to su dijelovi lica poput brade, nosa, čela, vrha obraza, područja ispod obrva. Nanosi se nakon pudera u prahu. Highlighteri su intenzivniji od iluminatora jer sadrže više sjajnih čestica, pa s njima treba biti nešto oprezniji kako ne biste pretjerali.

Iluminator
Iluminator ili posvjetljivač je zapravo korektor u najsvjetlijoj nijansi koji će vam dati svjež i blistav izgled. Iluminator je kremenaste teksture, a također služi za isticanje dijelova lica. S obzirom na to da dolazi u tekućem stanju, on se nanosi nakon tekućeg pudera.  Za razliku od osvjetljivača (highlightera) kojim možete postići jednaki efekt, iluminator ima i pokrivnu moć. Suptilniji su od highlightera, možete ih staviti prije pudera, nakon tekućeg pudera, ali možete ih i umiješati u puder kako bi dobili glowy efekt.

IZVOR: ECLECTIC.HR

Photo by Joanna Kosinska on Unsplash