Znate li koliko kalorija STVARNO POTROŠITE VJEŽBAJUĆI?

by | 30 srpnja, 2016
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Fitness nikada nije bio više cool nego sada i ljudi ga sve više počinju doživljavati zabavnijim no ikad – što znači, kada pričamo o načinima kako se dobro oznojiti i pritom učvrstiti figuru i tijelo, opcija zaista ima bezbroj! No upravo iz istog razloga može biti jako teško odabrati vrstu tjelovježbe koja je baš odgovarajuća za vas i vaše tijelo.

Imajući to na umu, malo smo istražili 11 najpopularnijih treninga kako bismo otkrili koliko STVARNO kalorija trošimo vježbajući. Morate znati da će brojke malo odstupati od stvarnosti – s obzirom na vašu težinu i kondiciju, tj. level fitnessa na kojem se nalazite. U nastavku pročitajte koliko kalorija ćete potrošiti u sat vremena trčanja, joge, zumbe i mnogih drugih popularnih tjelovježbi…

SOBNI BICIKL

Nema iznenađenja ovdje: 45 minuta žestokog bicikliranja može sagorjeti od 500-700 kalorija – ovisno o osobi.

JOGA

Različitim stilovima joge ćete sagorjeti različito kalorija. Primjerice, Vinyasa jogom ćete u sat vremena otopiti od 250 do 400 kalorija.

CROSSFIT

Studija iz 2013. je otkrila kako žene CrossFitterice sagore i do 12 kalorija u minuti – što će se lako pretvoriti u 700 kalorija u sat vremena žestokog treninga.

TRČANJE

Ovdje vrijedi jedno zlatno pravilo: kilometar trčanja = 100 kalorija.

DANCE CARDIO

Nije ni čudno da Rosie Huntington-Whiteley i Naomi Watts obožavaju ovaj zabavni trening kad njime u sat vremena potroše i do 600 kalorija.

KRUŽNI TRENING

Intenzivnim kružnim, vojničkim treningom također trošite veliku količinu kalorija: i do 1000 unutar sat vremena!

PILATES

Žena od prosječnih 60 kilograma može očekivati da će u sat vremena pilatesa potrošiti između 150 i 200 kalorija.

BARRE/CALLANETICS

Ako volite satove koji uključuju segmente baleta, znajte da nisu nimalo jednostavni i da u sat vremena možete potrošiti i do 500 kalorija!

VJEŽBANJE UTEZIMA

Vježbanje utezima nikad neće prestati biti IN i to isključivo zahvaljujući svojoj efektivnosti. U pola sata intenzivnog vježbanja utezima možete sagorjeti od 200 do 400 kalorija, a ako vježbe izvodite u intervalima možete očekivati da će vaše tijelo trošiti kalorije i nakon treninga.

BOKS

S razlogom svi topmodeli obožavaju ovaj fitness trend – u sat vremena boksa vaše će tijelo potrošiti između 500 i 1000 kalorija.

ZUMBA

Ako se skroz opustite i plešete svom snagom, možete potrošiti između 400 i 600 kalorija tijekom jednog sata Zumbe.

IZVOR: Wall.hr