Koliko često je zapravo dobro koristiti maske za lice?

by | 15 rujna, 2020

Jedan od omiljenih tretmana koje možemo napraviti bilo kad i bilo gdje su maske za lice, pretjerujemo li s njima ili ih pak ne koristimo dovoljno, saznajte u nastavku

Koliko puta tjedno bismo trebali koristiti masku za lice?
Maske za lice jedan su od naših najdražih proizvod za lice. Uz razvijenu jutarnju i večernju beauty rutinu koje radimo svakodnevno, dodatno  kožu počastimo pilingom za lice ili maskama koje koristimo ovisno o tipu kože, godinama i potrebama kože. Maske su neizostavne jer sadrže koncentrirane sastojke koje prodiru u dublje slojeve kože i pomoću njih možete ciljati i rješavati specifične probleme na koži kao što su akne, hiperpigmentacije, ožiljci, bore itd.

Maske za lice se preporučuje koristiti točno prema uputama proizvođača koje se nalaze na ambalaži. Naime, nemaju sve maske isto vrijeme djelovanje, kao što se ni ne koriste jednako često, pa kako bismo izvukli maksimum iz nje, potrebno ju je koristiti prema uputama. Maske se većinom stavljaju na suhu kožu i ostavljamo ih da djeluju određeno vrijeme, najčešće radi o periodu između 15 i 20 minuta. Međutim, postoje i maske za lice koje se stavljaju na mokru kožu, ili noćne maske koje se stavljaju kao zadnji korak u večernjoj beauty rutini i njihovo ispiranje nije potrebno.

Koliko često bismo ih trebali koristiti također možemo saznati s uputa na ambalaži, no ako kombinirate više maski istovremeno, onda biste trebali uzeti u obzir nekoliko faktora.

Iako postoje maske koje su namijenjene svim tipovima kože, nabolje rezultate dati će one koje targetiraju specifično područje i problematiku kože. Također, nije isto koristite li svaki put kada stavljate masku za lice, istu masku s istim sastojcima. Pa tako, ako imate masnu kožu, a više od dva puta tjedno koristite hranjive maske, postoji realna mogućnost kako će se pore na koži lica začepiti i uzrokovati upalne procese. Također, korištenje maski za čišćenje pora na suhoj koži prečesto, može dovesti do previše isušene kože koja postaje osjetljiva, crveni se, peruta ili zateže.

Kao i pri izboru svih ostalih beauty proizvoda, potrebno je odluke donositi prema tipu kože. Idealno korištenje maski za lice (osim ako se ne radi o tretmanu koji traje određeno vrijeme, ili ako proizvođač ne navodi drugačije) trebalo bi koristiti maksimalno dva puta tjedno. Pritom, ako vaše lice ima više problematika, maske možete kombinirati, pa naizmjenice koristi npr. masku za čišćenje pora i hranjivu masku.

Maske se koriste na čistoj koži, a najbolje ih je dodati u večernju rutinu dva puta tjedno. Preporučuje se uključiti  ih u večernju rutinu njege kože jer se tijekom noći koža regenerira i stanice intenzivno izmjenu, pa se ujutro možemo diviti spektakularnim rezultatima.

IZVOR: ECLECTIC.HR

Photo by Raphael Lovaski on Unsplash