Znate li koju količinu krema i seruma trebate nanositi na lice za puni efekt proizvoda?

Količina proizvoda koji nanosite na lice jedan je od temelja za puni efekt

by | 1 listopada, 2021

Nakon što smo naučili kojim redoslijedom koji proizvod stavljati na lice, što je dobro za našu kožu, a što ne, vrijeme je da prijeđemo na napredniju lekciju – koliko čega stavljati na lice.

Bilo da se držite korejske rutine od 8-10 koraka ili koristite onu standardnu od 2-3 najosnovnija, osim sastojaka s obzirom na vaš tip kože – bitna je količina proizvoda koju nanosite kako biste mogli vidjeti puni efekt istog. Previše sredstva za čišćenje lica može isušiti lice, premalo zaštitnog faktora vas neće dovoljno zaštititi i premalo kreme ili seruma vam može napraviti potpuno kontraefekt. Baš zato u nastavku vam donosimo vodič nekoliko osnovnih proizvoda i njihovih količina koje su vam potrebne za puni efekt.

Preprat za pranje lica
Previše preparata za pranje može dehidrirati kožu i pružiti vam osjećaj zatezanja, neovisno o njegovom sastavu. Kapljica veličine, recimo, kovanice od 10 lipa, bez obzira na to je li riječ o preparatu za čišćenje u kremi ili gelu, sasvim je dovoljna za čišćenje cijelog lica. Ako koristite preparat za čišćenje u obliku pjene, jedan potisak pumpice bit će i više nego dovoljan.

Serum
Kod seruma koji ciljano djeluju na određene probleme na koži, upravo najčešće i griješimo jer nas njihova brza moć upijanja može itekako zavarati. Ako koristite serume za lice s pipetom, maksimalno jedna će biti dovoljna, iako je nekokoliko kapljica dovoljno već za cijelo lice. Umjesto da serum nanosite direktno na lice, nekoliko kapi nanesite na dlan i nježno pritisnite proizvod na lice dlanovima. Ako je serum malo gušće teksture, količina veličine zrna grešaka trebala bi biti dovoljna.

Dnevna krema za lice
Pretjerivanje s količinom dnevne kreme jedna je od češćih pogrešaka koje radimo, a iako se vaša krema brzo upija, to ne znači da trebate udvostručiti količinu ili da će biti učinkovitija. Nanesete li previše kreme, lice će biti masnije, a ako nanesete premalo, koža se može isušiti i dehidrirati.

Preparat za zaštitu od sunca
Kod preparata za zaštitu nije dobro biti previše štedljiv. Za lice i vrat potrebna vam je količina proizvoda duž dva prsta dlana.

Maska za lice
Maske za čišćenje koje apsorbiraju višak ulja mogu isušiti kožu, pogotovo ako nanesete količinu veću od potrebne. Stoga je dovoljna količina veličine kovanice od 50 lipa i nanosite je na problematična područja T-zone. Kad su hidrirajuće maske u pitanju, možete slobodno nanijeti i malo više.

Noćna krema
Koža bi se trebala oporavljati tijekom spavanja. Noćne kreme stoga su posebno formulirane da pomažu prirodnim procesima obnavljanja kože i sadrže više anti-ageing sastojaka od dnevnih krema. Količina veličine kovanice od jedne kune je dovoljna, pa se suzdržite od nanošenja veće količine jer riskirate da se začepe pore, što dovodi do upalnih procesa na koži i pojave prištića.

Okoloočne kreme
Koža oko očiju puno je tanja od ostatka kože na licu pa stoga zahtijeva dodatnu pažnju. To je područje površinom jako malo pa nemojte pretjerivati s količinom okoloočne kreme. Količina zrna graška dovoljna je područje oko oba oka. Uvijek je nanosite na područje orbitalne kosti (kosti oko očiju) koristeći prstenjak koji je ujedno i naš najslabiji prst. Tako ćete izbjeći nepotrebno povlačenje, upiranje ili trljanje nježne kože oko očiju.

Foto: TanyaRow via Getty Images