Znamo koje rumenilo će se potpuno prirodno stopiti s vašim licem

by | 27 veljače, 2021

Iako je rumenilo jedan od prvih make-up proizvoda koje smo posjedovali, s vremenom smo ga tek naučili pravilno koristiti i dobiti poseban efekt na licu koji želimo.

Naravno, šminka ne bi trebala biti maska, nego drugo lice koje će suptilno istaknuti sve ono što želimo, pa ne treba pretjerivati. Primjerice bronzerom lijepo možete istaknuti jagodične kosti, rumenilom prirodnu boju, a highlighterom naglasiti ono što želite. No, prirodnu boju koju želimo dobiti rumenilom teško ćete dobiti uz rumenilo u kamenu ili prahu. Ono što visažisti preporučuju za najprirodniji izgled je kremasto ili tekuće rumenilo. Ipak, budite oprezni kad ga birate kako vam ne bi uklonilo podlogu koju ste prethodno stavili. Ako birate lagane podloge poput BB kreme ili pudera s laganom prekrivnom moći, postoji mogućnost da će vam ga rumenilo tijekom dana lagano ukloniti, no samo birajte ono koje jamči postojanost i pigmentaciju.

Kako ga nanijeti?
Bilo da je riječ o tekućem ili kremastom, važno ga je zagrijati među prstima kako bi se potpuno otopilo i lijepo stopilo s vašom kožom te ga lagano utapkavati na obraze palcem koji je najbolje veličine s obzirom na veličinu obraza. Čak i ako izaberete rumenilo koje je jako pigmentirano, bez brige, jednom kad ga rastopite među palčevima, i boja će postati blaža i prozirnija.

Foto: Pexels