Otkrivamo kako se riješiti tamnih krugova oko očiju

by | 20 srpnja, 2020

Tamni krugovi ispod očiju su jedna od najgorih noćnih mora svake žene koja ih ima. I koliko god ih se pokušavali riješiti, oni i dalje ostaju tu.

Bilo da ih imate zbog neprospavane i naporne noći ili prirodno, taj je problem jednako teško riješiti. Pomoći će svakako korektor u tonu svjetlijem od vaše kože ili krema za posvjetljivanje područja oko očiju, no to nisu dugoročna i jednostavna rješenja. Srećom, brojni su se stručnjaci bacili na istraživanje rješenja ovog problema i otkrili da se tajna krije u suplementima.

Zašto nastaju tamni krugovi ispod očiju?
Područje oko očiju je jako tanka i delikatna koža, koja prva pokazuje promjene na koži. Upravo je to i razlog zašto upravo na području oko očiju počnemo pokazivati prve znakove starosti. Tamni krugovi na tom području čest su problem, a uzrokuje ih proširenje krvnih žila u tom području, što na koži izgleda kao smeđe ili ljubičaste mrlje. Iako svi imamo krvne žile na tom području, neke su vidljivije jer osoba ima tanju ili više dehidriranu kožu. Također, često se tamni krugovi povezuju s neprospavanim noćima ili stresom.

Što napraviti?
Jedan od načina na koji možete izblijediti tamne krugove je povećanjem čvrstoće kože. Da, koža može biti tanja ili čvršća ovisno o proizvodima koje koristimo, a čvršća koža je uvijek zdravija koža.
Ceramidi su vrlo učinkovit način za poboljšavanje stanja vaše kože. Kada ih uzimate oralno, dokazano je da izjednačavaju linije na koži, čine ju svježijom i osiguravaju hidrataciju – sve što zapravo pomaže i kod tamnih krugova u području oko očiju. Također, niacinamid ribozid je kliničko dokazan suplement koji obnavlja ćelije naše kože i puni ih energijom, zbog čega ćete izgledati budnije i svježije. Uz navedene suplemente koji će vam ojačati kožu, koristite i kremu za okoloočno područje koja sadrži kofein kako bi vam pomogla regulirati veličinu krvnih žila zbog kojih imate tamne krugove oko očiju.

Foto: Instagram