ZLATNE NITI KAO OSLONAC ZA BUDUĆNOST! U kriznim vremenima zlatni nakit još jednom pokazuje svoju važnost

by | 23 travnja, 2020

Živimo u vremenu kad su se naši životi i svakodnevica u potpunosti promijenili. Iz dana u dan učimo prihvaćati i uvažavati neka nova pravila i cijeniti vrijednosti koje smo do sada uzimali zdravo za gotovo. Osim onih duhovnih, prepoznajemo i nove estetske te financijske vrijednosti materijalnih stvari koje posjedujemo, a čiju važnost ponekad spoznajemo tek u kriznim trenutcima.

Jedan od takvih predmeta je i nakit od plemenitih kovina, posebice onaj zlatni čija vrijednost ne blijedi i kojeg u hrvatskoj tradiciji rado poklanjamo, ali i kupujemo. Mnogi od nas imaju barem jedan komad nakita izrađen od ovog  plemenitog metala i rado ga nosi ili čuva kao uspomenu. Osim što zlato ima veliku emocionalnu vrijednost, njegova kupovina svakako je i investicija odnosno ulaganje u budućnost – takozvana uvijek poželjna valuta. Iako su okupljanja i odlasci u prodavaonice trenutačno opravdano onemogućeni, mnogi već sada razmišljaju o nekim važnim datumima i događajima koji slijede, trenutcima u kojima će moći razveseliti svoje najmilije. Zlatni nakit u Hrvatskoj i inače je najtraženiji upravo u ovim mjesecima, obzirom da tek nakon Uskrsa slijede svečanosti poput krizme, pričesti, krštenja i vjenčanja kada se zlato tradicionalno najviše daruje. Ako želite pokloniti dar za vječnost, koji je uz to originalan i ima postojanu vrijednost, uvijek birajte zlato jer u kriznim vremenima još jednom je dokazalo svoju važnost.

U redovnoj ponudi zlatarnica Zaks možete odabrati nakit zlatnog sjaja koji je spoj tradicije, modernog dizajna i neupitne kvalitete. Bilo da se odlučite za narukvice i ogrlice s privjeskom svetih motiva ili naušnice inspirirane geometrijskim oblicima, njihovim odabirom lako ćete predstaviti svoj stil, vrijednosti i razmišljanja – bez korištenja puno riječi. Osim nakita običaj u Hrvatskoj je poklanjati i predmete poput zlatnika i srebrnjaka koji predstavljaju tradicijski umjetnički proizvod temeljen na hrvatskoj kulturi, a ovi iz ponude Zaks nastali su prema idejnom rješenju akademskog kipara Damira Mataušića.