ZLATNA PRAVILA ako želite posvijetliti kosu!

by | 16 lipnja, 2016
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Niste odoljeli iskušenju i želite posvijetliti kosu? Zašto se ne biste sami uvjerili zabavljaju li se plavuše zaista bolje ili ne, ali jedno morate imati na umu. Vaša kosa je sada prilično krhka i morate joj pokloniti puno pažnje nakon tako agresivnog tretmana. Slijedite ova pravila i bit će sve OK.

Perite kosu samo jednom tjedno
Ovo je i pravi trenutak da uložite u kvalitetnu njegu za kosu, jer ćete preparate koristiti manje nego do sada.

Umjesto regeneratora, svaki put nanosite masku
Vaša kosa je u fazi kada joj treba ekstra njega. Ako mislite da će vam to oduzeti vrijeme u ionako prekrcanom danu, na tržištu postoje maske koje ne trebaju djelovati 20 minuta, nego puno brže obave svoj posao. Odaberite svoju i nemojte zanemariti ovo pravilo (osim ako ne želite slamu na svojoj glavi).

Nemojte mokru kosu trljati ručnikom
Umjesto da kosu umotate u ručnik i onda trljanjem pokušavate izvući višak vlage, rukama nježno iscijedite kosu i ako ikako možete, pustite je da se osuši na zraku. Ljeto je idealno za to.

Nabavite svilenu jastučnicu
Pomoći će vam da smanjite lomljenje kose, ali i da sačuvate vlagu zaključanu u vlasima. A izbijeljenoj kosi ništa nije potrebnije od vlage. Investicija koja ste stvarno isplati.

Nanesite malo kokosova ulja
 Ne samo da će vam pružiti njegu, nego ono sadržava i prirodni SPF faktor te će tako štititi vašu kosu od sunca, a smanjit će i apsorpciju soli i klora u vlasi.

Tagovi: