Žestoki početak Cro A Porter-a!

by | 6 travnja, 2016

Odlična i neobična scenografija u režiji kreativnog direktora Cro-a-Portera Viktora Drage bili su odlična kulisa za sinoćnje otvorenje najvećeg modnog događanja u Hrvatskoj. Modeli su kreacije predstavili hodajući po karting stazi, vizualni efekti izvrsno su nadopunjavali viziju cijele revije, a Cro-a-Porter by DS se vratio svojim korijenima i mnogobrojnim posjetiteljima predstavio osam mladih i talentiranih hrvatskih dizajnera.

Beskonačna pista, na kojoj su svi dobili mjesto u prvom redu, jedva je uspjela smjestiti sve poznate osobe koje su odlučile posjetiti prvi dan Cro a portera. U scenografiju kreativnog tima odlično se uklopio i Citroen, koji je svojim DS modelom upotpunio ovu neobičnu poveznicu automobilizma i mode, koji su postali sve učestalija kombinacija u svijetu vrhunske mode.

A koliko su perspektivni i mogu li zadovoljiti zahtjevnu zagrebačku publiku, na prvoj večeri pokazali su mladi, inovativni i kreativni dizajneri – CHYPKA Tadije Glasnovića i Nikole Zorotovića, poznatog zagrebačkog tattoo artista, Katarina Džale, buntovnica među dizajnerima, Fashion disorder, Lukabu, Anthony Avangard  dizajner muške odjeće specifičnog stila, Mandval ime poznatog dvojca koji stoji iza branda Borša, znanog po sjajnim torbama, (an-estetic) dekonstrukcija pletiva kao glavna nit vodilja u unisex kolekciji koja spaja estetiku urbane i alternativne mode te Jamoi  Mirjane Klepić, pobjednice INCUBATORA.

Uz prepunu Karting Arenu na Zagrebačkom velesajmu, Cro-a-Porter by DS privukao je i ovoga puta mnoga poznata lica, pa su u revijama uživali Nataša Janjić, Luka Nižetić, Larisa Navojec, Ana Maras Hernandez, Tatjana Jurić, Ivana Kindl, Nikolina Pišek, Boris Banović, Petra Kurtela, Ivana Horvat, Kristina Šalinović, Ana Rucner, Ivana Mišerić, Miran Kurspahić, Nina Mia Čikeš, Tia Waren Jurčić, Doris Pinčić Rogoznica, Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić iz brenda Boudoir te beogradski glumci i dizajneri Vladimir Nićiforović i Boris Kargotić, koji stoje iza uspješnih brandova Ivica i Majica i Demode Jewelery. Nakon dugog izbivanja s društvenih događanja u revijama mladih i kreativnih dizajnera uživao je i poznati modni teoretičar dr. Nenad Korkut.

Nakon uspješnog otvaranja Cro-a-Porter ide dalje, pa tako sve ljubitelje mode očekuje još niz odličnih modnih priča i to na drugoj postaji ove modne manifestacije u Klovićevim dvorima 20. i 21. travnja, dok će završna kulisa i veliko finale biti Hrvatsko narodno kazalište 29. Travnja.