Zbogom, žuljevi! Hansaplast SOS flaster protiv žuljeva

by | 4 svibnja, 2018

Sjajno je provesti dan u kupovini ili plesati cijelu noć – no, ponekad bolni žulj može pokvariti zabavu. Žulj je područje izdignute kože koja je ispunjena tekućinom. Trajni pritisak ili trljanje će u konačnici uzrokovati odvajanje epiderme (vanjskog sloja kože) od donjih slojeva kože, a formirat će se jastučić s tekućinom. Ova tekućina amortizira ranu i sprječava daljnji pritisak. Stoga, žulj je pametna mjera samozaštite tijela.

Žuljevi se formiraju na rukama i stopalima uslijed trljanja i pritiska. Žuljeve na stopalima možete dobiti i nošenjem neudobne ili premale obuće, čak i nakon samo nekoliko sati.

Vanjska membrana žulja uspješno štiti ranu – od daljnjeg pritiska, prljavštine ili ulaska bakterija. Nažalost, žulj je bolan i može puknuti ako je izložen jačem pritisku ili trenju, ostavljajući tako otvorenu ranu koja je vrlo bolna i može se lako inficirati.

Kako se riješiti žuljeva?

Najbolji način rješavanja žuljeva je ne dirati ih. Na žulj je potrebno staviti flaster bez prethodnog bušenja. Flaster djeluje višestruko: pomaže u uklanjanju dodatnog pritiska cipela na žulj i štiti osjetljivi sloj kože oko žulja sve dok žulj ne bude spreman za ispuštanje tekućine, prljavštine (i bakterija). Hansaplast SOS flaster protiv žuljeva idealna je prva pomoć – štiti od pritiska i boli koju žulj uzrokuje, te ubrzava proces zacjeljivanja. Otvori li se žulj, ovaj proizvod će zaštititi ranu.

Svi Hansaplast flasteri protiv žuljeva sa svojom hidrokoloidnom tehnologijom stvaraju optimalno okružje za brže zacjeljivanje rane. Kako ne bi ometao proces zacjeljivanja, flaster ostavite na rani nekoliko dana (zamijenite ga samo ako se sam odlijepi).

Savjet stručnjaka

”Rane najbolje zarastaju u vlažnom okruženju. To je klinički dokazana činjenica na kojoj je utemeljen flaster. U zaštićenom okružju, žulj će najbolje i sam zacijeliti. Probušite li zaštitni sloj žulja, omogućujete bakterijama ulaz u ranu, koja se u medicini tretira kao otvorena rana. Ipak, ako se to dogodi, dezinficirajte otvoreni žulj (na primjer, s antiseptičkim sprejem) i stavite flaster. Flaster će zaštititi to područje od daljnjeg pritiska, trenja i ostalih štetnih, vanjskih utjecaja.

Zahvaljujući hidrokoloidnoj tehnologiji, Hansaplast flasteri protiv žuljeva stvaraju optimalno okruženje kako bi rana zarasla. Hidrokoloidni materijal flastera istovremeno odvodi suvišnu tekućinu iz rane i stvara zaštitni jastučić od gela koji to okruženje čini vlažnim, što pomaže bržem zarastanju rane.” (Dr. Maike Kuhlmann, Odjel za istraživanje i razvoj)

Savjeti za sprječavanje stvaranja žuljeva

1. Redovito nanosite kremu za stopala, poput Hansaplast Repaire & Care za temeljnu njegu stopala. Koža stopala će biti podatnija i hidratizirana, te otpornija na žuljeve.

2. Nosite udobne cipele koje vas ne stišću. Osobito ako znate kako ćete puno hodati, plesati cijelu noć itd. – pravi izbor cipela može spriječiti bol u budućnosti. Cipele kupujte popodne jer vaša stopala otiču tijekom dana. Isprobajte nove cipele prije nego se u njima otisnete u kupovinu ili razgledavanje grada.

3. Obuli ste nove cipele ili cipele bez čarapa? Puno hodate? Budite pametni i zaštitite ”žarišta” na stopalima od žuljeva prije nego što izađete iz kuće pomoću hidratantne kreme.

4. Hidratantne kreme za stopala omekšava kožu i smanjuju trljanje stopala sa stjenkama cipela te mogućnost pojave žuljeva. Hidratantna krema može se koristiti na bilo kojem djelu stopala koja je sklona žuljevima, čak i kad nosite cipele s remenčićima.

5. Vlaga u zraku i koža nisu dobra kombinacija: Pazite da vam stopala budu suha. Vlažne cipele, čizme i čarape uzrokovat će bržu pojavu žuljeva od suhih cipela. Tu također možete spriječiti potencijalna ”žarišta” uz pomoć hidratantnih krema. Znojenje stopala možete spriječiti korištenjem Hansaplast Silver Active sprejem za stopala.

6. Vježbanje ili trčanje? Nosite posebne čarape koje su pojačane na prstima ili petama, i koje nemaju šavove.

7. Idete li na put ili dulje šetnje, budite pripremljeni i u torbi nosite Hansaplast SOS flaster protiv žuljeva i mjehura. Ekstra jako prianjanje SOS flastera protiv žuljeva i mjehura zaštitit će žulj, dopustiti mu da zaraste – uvijek se pazite od daljnjeg trenja – kako biste mogli nastaviti hodati!

Hansaplast SOS flaster protiv žuljeva i mjehura – veliki

Trenutačno olakšanje pritiska i trenja na petama

  • trenutno ublažava bol
  • sigurno štiti od prljavštine i bakterija
  • gotovo nevidljiv i vodootporan
  • učinkovit jastučić
  • brže zacjeljivanje uz hidrokoloidnu tehnologiju
  • postojanost od nekoliko dana
  • čvrsto prianja uz stopalo
  • osam novih dizajna kutije

Preporučena maloprodajna cijena (pet velikih flastera): 49,00 HRK

Tagovi: