Zbog ovog ponovno popularnog proizvoda može vam prekomjerno ispadati kosa

Koristite li i vi ovaj popularni proizvod?

by | 23 rujna, 2021

Prekomjerno ispadanje kose problem je s kojim se mnogi suočavaju s dolaskom jeseni, zbog oštećenja kose tijekom ljeta ili hormonalnih promjena.

Taj proces je potpuno normalan i trebamo ga prihvatiti jer ne možemo imati potpunu kontrolu nad tim aspektima zdravlja, no ono što možemo promijeniti je rutina njege kose. Izbjegavanjem pojedinih proizvoda koje koristite možete ublažiti situaciju, a visoko na listi za otpis nalazi se i gel za kosu koji će nam sve više trebati s obzirom na wet lookove koje vidimo na modnim pistama za naredne sezone. Neovisno o tome upotrebljavate li gel samo za nekoliko vlasi ili zalizani izgled kose, njegovo korištenje trebali biste svesti na minimum, posebno ako patite od stanjivanja ili ispadanja kose.

Nanošenje ljepljivih kemikalija na tjeme znači da ista ljepljivost ulazi u folikule vlasi. To može uzrokovati opadanje kose i stvarati prave probleme kada dođe vrijeme da nova kosa izađe iz folikula. Osim toga, većina komercijalnih gelova za kosu puna se parabena i sulfata koji su loši za kosu. Parabeni su poznati i kao endokrini disruptori, što znači da ometaju vaš hormonski sustav, što dovodi do stanjivanja kose.

Kako biste doskočili tom problemu, razmislite o alternativama – sjajnim kremama za kosu, pastama ili pomadama za oblikovanje kose, a ostavite gel u 2000., kamo i pripada.

Foto: triocean via Getty Images