7 neobičnih navika kojima ubrzavamo starenje kože

by | 7 svibnja, 2020

Unatoč striktnom režimu njege, postoji mogućnost da vaša koža počne gubiti elasticitet i da postane vrlo suha.

Iako vas to odmah asocira na početak prirodnog starenja, ne mora nužno biti razlog. Sljedećih sedam navika mogu ubrzati proces starenja vaše kože.

Vježbanje bez zaštitnog faktora

Iako vjerojatno izbjegavate nanošenje kreme prije treninga kako biste izbjegle pretjerano znojenje, trebate na umu imati činjenicu da je i pola sata vježbe na otvorenom dovoljno da sunčeve zrake ostave svoj trag na vašoj koži.

Učestala konzumacija alkohola

Osim što izaziva mamurluk, alkohol je glavni krivac za dehidraciju tijela te lošu apsorpciju vitamina koji su nužni za proizvodnju kolagena.

Previše slatkiša

Došlo je vrijeme da gazirane sokove, čokolade i razne druge slastice ostavite po strani. Visok udio šećera smanjuje udio kolagena u vašoj koži, isušuje je te potiče nastanak bora.

Izbjegavanje sunčanih naočala

Osim što štite vaše oči, sunčane naočale najbolja su zaštita kože oko očiju, koja je vrlo osjetljiva. Kad kupujete sunčane naočale, obavezno birajte one s UV zaštitom.

Slušanje glasne glazbe

Preglasno slušanje glazbe iritira tanke dlačice u uhu, koje zatim nadražuju živce u mozgu, što dovodi do postupnog slabljenja sluha.

Provođenje vremena za računalom

Osim što može izazvati glavobolju, provođenje vremena za računalom potiče stvaranje vrećica ispod očiju i bora oko njih.

Pretjerano čišćenje lica

Pretjerana uporaba pilinga i preparata za čišćenje lica može dodatno isušiti vašu kožu te iscrpiti prirodne zalihe ulja koje ona proizvodi.

IZVOR: INDEX.HR

Photo by Max Rovensky on Unsplash