Zašto nije dovoljan zaštitni faktor u puderu i kako ga nanijeti preko šminke?

by | 6 ožujka, 2021

Lekcija koju ćemo ponavljati dok je svi ne usvojimo je – svakodnevno nošenje zaštitnog faktora  Imali šminku s faktorom ili ne, potreban vam je odvojeni proizvod koji je specijaliziran isključivo za zaštitu od sunca. Zaštitni faktor koji se nalazi u make-up proizvodima nije dovoljna zaštita.

I ne, ne želimo čuti izgovor da vam se pore čepe od ZF kreme za lice jer, srećom, danas postoji puno opcija za vrlo kvalitetne proizvode koji su za određene tipove kože i sigurno ćete pronaći nešto za sebe. Čak i ako piše na puderima koje koristite ZF 25, ono što svakoj koži treba je minimalno ZF 30 (iako mi koristimo 50) s UVA i UVB zaštitom, neovisno o tome je li zima, kiša ili sunčano. UVA zaštita vas štiti od prebrzog starenja, a UVB zrake su one koje vam mogu “spaliti” kožu. Naravno – ne želimo ni jedno ni drugo. Sunce je uvijek tu, iza ili ispred oblaka pa je kožu potrebno kvalitetno zaštiti. I vjerujemo da ste u moru pravila oko zaštitnog faktora čuli i ono da ga trebate nekoliko puta dnevno reaplicirati proizvod kako bi imali cijelo vrijeme kompletnu zaštitu.

Kako nanijeti ZF proizvod ako nosite šminku?
Idealno, proizvod bi trebali ponovno nanositi svakih nekoliko sati, baš kao i kada ste na plaži, no naravno, jasno nam je – kada nosite šminku reaplikacija ZF-a ne čini se moguća i komplicira situaciju. Bez brige, postoji odgovor i na to, a on leži u proizvodima koji su posebno kreirani za to da se nanose tijekom dana, te dolaze u obliku ZF-a s raspršivačima koji vam neće uništiti make-up. Raspitajte se kod kozmetičarke koji bi najbolje odgovarao vašem tipu i stanju kože.

Foto: Unsplash