Dolaskom zime odbacujete svoju kremu za sunčanje? Ovo su 3 razloga zašto to nije pametno

SPF nije rezerviran samo za plažu

by | 8 prosinca, 2023
zašto je važno koristiti SPF zimi

Možda boravite manje na otvorenom i više ste pokriveni slojevima odjeće, ali koliko smisla ima izbaciti SPF iz svoje rutine njege kože kad zahladi?

Ako je zaštita od sunca ljeti vaša neizostavna njegujuća rutina, ali dolaskom hladnijeg doba krema za sunčanje nestaje iz vaše kozmetičke artiljerije, ovo su tri razloga zašto biste je hitno trebali (ponovno) početi koristiti.

Vjerujte nam, koža će vam biti zahvalna. Možda to nećete primijetiti odmah, ali na ovaj način prevenirate preuranjeno starenje kože. Smatrajte ovo zlatnom investicijom u svoju beauty budućnost.

Pročitajte: Protiv mrlja i bora: 8 najboljih hidratantnih krema za lice sa SPF faktorom – već od 68 kn

zašto je važno koristiti SPF zimi

Tri razloga zašto koristiti kremu za sunčanje kroz cijelu godinu

1# Sunce sja i kad je oblačno

Ultraljubičasto zračenje, iako manje nego ljeti, prisutno je i ujesen i zimi. Iako sunčeve zrake možda nisu tako jake kao ljeti, ipak su tu i još uvijek mogu oštetiti vašu kožu. Zapravo, do 80 posto štetnih sunčevih UV zraka može prodrijeti kroz oblake, tako da čak i za oblačnih dana još uvijek postoji rizik od oštećenja od sunca.

2# Snježna refleksija pojačava UV zračenje

Snijeg odbija i raspršuje sunčevu svjetlost. Drugim riječima, snijeg i led s tla može reflektirati do 80 posto sunčevih UV zraka, što može povećati vašu izloženost i izložiti vas većem riziku od opeklina. Trebamo li isticati da to znači preuranjen nastanak bora i linija, mrljice i pjegice, brži gubitak kolagena.

3# Zimi je koža osjetljivija

Hladan, suhi zimski zrak može oštetiti barijeru kože, isušiti ju i učiniti osjetljivijom na sunčeve UV zrake. Zbog toga je još važnije koristiti kremu za sunčanje u jesen i zimi da biste zaštitili svoju kožu od oštećenja.

Pročitajte: 7 najboljih mineralnih krema za sunčanje: idealan izbor za osjetljivu i problematičnu kožu

Foto: Kuzmichstudio; plprod, iStock/Getty Images Plus via Getty Images