Zašto je krivo raditi skincare rutinu netom prije spavanja?

Radite li je i vi?

by | 9 rujna, 2021

Iako svakodnevno griješimo u poviše toga kad je beauty u pitanju, neke stvari su nam već prešle u naviku i nisu kritične, a neke još uvijek stignemo ispraviti i vrijeme je da se trgnemo.

Primjerice, kako izgleda vaša rutina čišćenja lica? Naravno, podrazumijevamo da čistite lice i ne radite onu bazičnu grešku da idete spavati prljavog lica na kraju dana. Pretpostavljamo da imate korake po kojima idete – čišćenje, salicilna, hidratacija, krema i nakon toga idete leći u krevet? Iako nije tragedija da i napravite tako, jer barem ste očistili lice, odmah nakon što napravite cijelu skincare rutinu ne bi trebali ići spavati i to je pogreška koju radi nebrojeno mnogo žena.

Zašto je krivo raditi skincare rutinu netom prije spavanja?

Večernju njegu trebali bi raditi barem sat vremena prije odlaska na spavanje jer ste tako sigurni da su svi sastojci završili u vašoj koži, a ne na jastučnici (koju bi trebali mijenjati svaki tjedan!). Jednako kao što bi svoju jutarnju rutinu trebali raditi barem pola sata prije nego se krenete šminkati kako bi se svi proizvodi upili i ovaj detalj je bitan jer nema smisla da uzalud trošite proizvode koji vam neće završiti tamo gdje trebaju. Osim toga, zar nije bolje da što prije završite sa svojom rutinom i u miru čitate knjigu prije spavanja?

Ostale pogreške koje učestalo radite prije spavanja pogledajte u videu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Skincare Tips with Dr. Alexis (@dralexisstephens)

Foto: VLG via Getty Images