Započnite dan tuširanjem

by | 27 siječnja, 2015

Svanulo je, alarm vas je probudio i vrijeme je da ustanete iz udobne postelje i započnete novi dan.

t

Trljate oči dok lagano hodate do kupaonice kako biste se uredili za izlazak iz kuće. U tom trenutku, tuširanje vam može biti najbolji prijatelj.

Od trenutka kada stanete pod tuš i osjetite vodu na koži, krv počinje strujati tijelom. Uporaba spužvice za kupanje i sapunjanje mogu biti jutarnja fizička aktivnost koja vam sagorijeva kalorije i pumpa adrenalin da biste se suočili s izazovima koji vas očekuju.

Tuširanjem štedite vodu. Da biste napunili kadu, potrebno je puno litara vode. Ali, tu priča ne završava jer i nakon uživanja u mirišljavoj kupki, morate se isprati, što samo povećava količinu vode koju ćete potrošiti. Tijekom tuširanja, dok nanosite sapun ili šampon, zatvorite protok vode. Ipak, morate misliti i na buduće generacije kojima će voda također biti potrebna.

Tuširanjem umanjuje mogućnost da zaspite. Zamislite da ujutro, umjesto da stanete pod osvježavajući tuš, uskočite u pjenušavu i mirisnu kupku. Sigurno biste zatvorili oči i osluškivali pucketanje mjehurića pjene oko sebe. Nakon toga bi izlazak iz kade, a posebno odlazak na posao, bio velika muka.

Tuširanje je idealno za jutro jer se sve svodi na rad. Sapunanje, trljanje, šamponiranje, ispiranje, utrljavanje regeneratora, opet ispiranje, sve je u funkciji pripremanja vaših misli za radni dan koji vas očekuje na način da radite od ranog jutra.

Tuširanje zahtijeva manje čišćenja. Nakon kupanja uvijek ostane puno pjene oko kade koju treba pokupiti. Ovisno o tome što radite u kadi, nakon kupanja možete naći razne ostatke koje treba očistiti. Tuširanjem operete sve, pa imate više vremena ujutro za šalicu kave s partnerom.

Izvor: Life Content