Kako pravilno zaštititi kosu od uređaja za zagrijavanje?

Spas za kosu

by | 11 siječnja, 2022

Ako često koristite uređaje za zagrijavanje kose, važno je da je što bolje zaštitite bez obzira na tip ili stanje kose.

I koliko god se to bezazleno činilo, čak i ako jednom tjedno stilizirate kosu uređajima za zagrijavanje kose – oštećujete ju, bilo da se rado o sušilu, pegli ili figaru. Baš zato postoje proizvodi za zaštitu od topline koji stvaraju zaštitni sloj između kose i uređaja. Većina je takvih proizvoda na bazi silikona koji imaju ulogu napraviti sloj koji će se uhvatiti za kosu i usporiti zagrijavanje od uređaja do kose, pa će je i manje oštećivati. Prejako i prenaglo zagrijavanje kose, kakav efekt imaju pegla ili figaro, isušuje kosu, pogotovo ako se koristi svaki dan. Ukratko, cilj ovakvih proizvoda jest usporiti širenje topline od uređaja i rasporediti je ravnomjernije po kosi, posebno kad je riječ o tankoj ili bojanoj kosi. Sprejevi su tu da povrate njegu vašoj kosi i očuvaju folikule.

I nije dovoljno da samo posprejate kosu već odvajate sekciju po sekciju kako koristite zagrijavajući uređaj na pojedinom dijelu kose.

No, bez obzira na njihovu funkciju i učinkovitost, jedna od stavki na koju svakako morate pripaziti jest kakve uređaje za zagrijavanje kose koristite. Postoji pregršt uređaja koji koriste tehnologije za smanjivanje uništavanja kose, pa svakako, ako ste u potrazi za novim, neka vam oni budu prioritet.

Foto: torwai via Getty Images