Zabavne blagdanske aktivnosti kojima ćete u dom unijeti božićni duh

by | 1 prosinca, 2020

Bez obzira na to jeste li već izvadili božićne dekoracije ili još uvijek niste osvijestili vlastiti božićni duh, blagdanskog raspoloženja nikad ne može biti previše.

Ova je godina svima bila drukčija, a nije nepoznanica da božićni blagdani neće biti nalik onima koje smo ostavili iza sebe. No unatoč svim promjenama koje smo doživjeli u ovoj čudnoj 2020. godini, Božić možemo i trebamo ostaviti onakvim kakvog smo oduvijek znali. Ako kojim slučajem ne znate kojim aktivnostima pokrenuti božićnu atmosferu, u nastavku ćete pronaći rješenje za to.

Spremite božićne slastice

Postoji nešto posebno u spravljanju hrane za najdraže ljude, a kada su u pitanju božićne slastice, ta se posebnost uvijek udvostruči. Ovih blagdana istražite nove recepte, pokušajte napraviti nešto drugačije te uživajte u bogatim okusima blagdana s najdražim osobama. I naravno, nemojte zaboraviti na kuhano vino i nezaobilazne božićne začine.

Uživajte u božićnom filmskom maratonu

Iako nerijetko predvidivi, božićni će filmovi uvijek imati posebno mjesto u našim srcima. Birate li humoristične, romantične, animirane ili klasike, znajte da nećete pogriješiti. Energija koju dobijemo gledanjem takvih filmova, osobito kada ih gledamo s osobama koje volimo, teško se opisuje riječima i uvijek vrati osmijeh na lice.

Izradite vlastite božićne ukrase za drvce i dom

Božićni ukrasi opipljiv su dio božićnog ugođaja i duha. Ne postoji ništa loše u lampicama i kupovnim ukrasima, no svi ćemo se složiti da izrađivanje vlastitih ukrasa donosi posebnu energiju i veselje u živote ljudi. Ako se želite zbližiti s ukućanima i osobama do kojih vam je stalo, organizirajte zajedničko izrađivanje ukrasa koje ćete kasnije koristiti u kićenju stana ili božićnog drvca.

Slušajte najdražu božićnu glazbu

Glazba pokreće i povezuje ljude. Ako se još uvijek niste uspjeli uhodati u božićni ugođaj, najlakši način za to je puštanje božićnih hitova. Poznata melodija, spotovi koje pamtite od djetinjstva i riječi koji opisuju jedno od najljepših razdoblja u godini – jednostavno će vas natjerati na ples.

Foto: Jonathan Borba/Unsplash