Za ove slavne osobe nikad ne biste rekli da su u rodu

by | 11 veljače, 2014

Na stranici findmypast.co.uk objavljeni su strogo čuvani dokumenti iz razdoblja od 1698. do 1947. godine kojima se došlo do rodne povezanosti nespojivih slavnih osoba.

Kraljica Elizabeta i Johnny Depp
Prema Nicku Barrattu, genealogu u BBC-evoj emisiji ‘Who Do You Think You Are’, povezanost između kraljice Elizabeta (87) i Johnnyja Deppa seže još do Edwarda III. koji je preminuo 1377. godine.

Dok je Kraljica Edwardova praunuka u 17. koljenu, jedna grana Deppovih korijena doseže iz Yorkshirea, te su rođaci trećeg grofa od Northumberlanda, Henryja Percyja koji je preminuo 1489. godine i koji je bio Edwardov praunuk u četvrtom koljenu.

Madonna i Camilla Parker Bowles
Dok se jedna svim silama trudi održati mladost i ljepotu, druga je u kasnijem razdoblju života stekla slavu i popularnost. Riječ je o Madonni (55) koja bi savjet o gracioznom starenju mogla zatražiti od vojvotkinje od Cornwala, rođakinje u devetom koljenu. Camilla Parker Bowles i kraljica popa potomkinje su Madeleine Ernard i njezinog muža stolara Zachariea Cloutiera, francusko-kanadsko bračnog para.

Par je potekao iz jedne od najutjecajnijih obitelji u Kanadi. Rodna povezanost ovih dviju dama primijećena je već prije nekoliko godina u New England povijesnom rodoslovnom društvu gdje je otkriveno da i pjevačica Céline Dion potječe iz iste obitelji.

Brooke Shields i Glenn Close
Glumice Brooke Shields (48) i Glenn Close (66) rođakinje su u drugom koljenu. Glennina prateta Mary Eloise Moore je prapraprabaka Brooke. Glenn, koja je pet puta nominirana za Oscara, inspirirala je Brooke da postane glumica.

Barack Obama i Brad Pitt
Korijeni obitelji američkog predsjednika naizgled su bezgranični. Dosežu Keniju, pa čak i Irsku. Ova slavna veza bliže je njegovom domu. Barack Obama i Brad Pitt dijele prapradjeda u desetom koljenu, Edwina Hickmana iz Virginije, koji je preminuo 1769. godine. Poveznice iz Bijele kuće dopiru čak i do Bradove partnerice, Angeline Jolie, koja je u devetom koljenu u rodu s Hilary Clinton, prvom damom.

Guy Ritchie i Kate Middleton
Američki redatelj Guy Ritchie (45) može se pohvaliti svojim plemićkim vezama zahvaljujući povezanosti s vojvotkinjom od Cambridgea. On je njezin rođak u šestom koljenu. Ritchie je prisustvovao kraljevskom vjenčanju 2011. godine, ali ne zbog rodne povezanosti s Kate Middleton (32) već zbog prijateljstva s princom Williamom.

Njihova zajednička baština datira još iz 18. stoljeća od bračnog para Davida Martineaua, norveškog kirurga, i Sarah Meadows, koji su Kateini pradjedovi u šestom koljenu i Ritchiejevi u petom koljenu.

Céline Dion i Justin Bieber
Céline Dion (45) desetljećima je poznata po svojim vokalnim sposobnostima, ali tko je znao da je u rodu s Justinom Bieberom? Ove pjevačke zvijezde rođaci su u desetom koljenu. Dijele prapradjeda Jacquesa Vezina i njegovu suprugu Marie Boisdon u devetom koljenu. Oboje su bili iz Francuske, no preminuli su u Quebecu u Kanadi 1687. godine.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Sipa