Za jedan od najprodavanijih seruma sa salicilnom kiselinom postoji lista čekanja od 400 000 ljudi

Vrijedi li?

by | 18 siječnja, 2022

Ako ste od onih skincare štrebera, sigurni smo da znate koja dva pojma čine savršenu kombinaciju – salicilna kiselina i The Ordinary.

O salicilnoj kiselini i njenim svojstvima, sigurni smo, znate već sve – od toga da čisti pore, preko protuupalnog djelovanja, pa sve do rješavanja upalnih procesa na koži kojima skraćuje vijek trajanja. No salicilne kiseline ima puno, a kako znati odabrati onu najbolju za vas? Pa ako krenemo od toga da je jedna od najprodavanijih salicilnih kiselina na svijetu upravo ona kuće The Ordinary, bit će vam lakše odlučiti jer čistih 2 % salicilne i cijena koju drži idealno je za svaku kožu koja podnosi kiseline, a odlična je vijest da možete i odabrati između dvije različite, s istim postotkom.

Prije svega, bitno je razlikovati dva različita seruma s jednakim postotkom salicilne kiseline – Salicylic Acid 2 % Solution je formulirana u kombinaciji s vodom, dok Salicylic Acid 2 % Anhydrous Solution u formuli ne sadrži vodu. Zbog razlike u sastavu proizvoda, čak i ovako male, imat će različito djelovanje na kožu. Konkretno, u kombinaciji s vodom može više iritirati kožu, no bez vode može smanjiti potencijalne iritacije i neće toliko isušivati kožu, pa je svakako Anhydrous Solution izbor za one s osjetljivijom kožom.

Budući da Salicylic Acid 2 % Solution neko vrijeme nije bio u prodaji nakon što je izašla i nova verzija seruma, brend ju je nedavno odlučio vratiti, no već sada postoji lista čekanja od 400 000 ljudi, pa je naša preporuka da idete na formulu bez vode, koja je svakako i nježnija opcija za kožu.

 

Foto: Harbucks via Getty Images