Ekipa HELLO! Hrvatska prva je isprobala najnoviji XIAOMI 14 Ultra pametni telefon

by | 15 travnja, 2024

Motovun, jedan od najljepših gradića u Istri, ugostio je lifestyle urednike i novinare za potrebe domaće premijere trenutno najjačeg pametnog telefona na svijetu – XIAOMI 14 Ultra modela. Među njima bio je i tim HELLO! magazina Hrvatska, čiji izvještaj i dojmove prenosimo u nastavku. 

Što povezuje pjesnike, slikare, književnike? Sve je to umjetnost. A danas, danas je tehnološki div XIAOMI svu raskoš svoje moći pokazao u jednom uređaju od kojeg korisnike boli glava. Boli glava u najpozitivnijem smislu.

XIAOMI 14 Ultra – najbolja investicija ove godine

XIAOMI Hrvatska je najnoviji XIAOMI 14 Ultra model odlučio predstaviti u jednom od zbilja najljepših gradova u Istri, ali i u Hrvatskoj. Odredište je bio čarobni Motovun, gradić bogate povijesti i nevjerojatne ljepote, u srcu Istre.

Apsolutno ništa nije bilo prepušteno slučaju – sve organizirao do najsitnijih detalja kako bi premijera najnovijeg mobitela, koji je zbog velike potražnje već sad u niskim zalihama u Hrvatskoj, prošla besprijekorno.

Polazak iz Zagreba organiziran je luksuznim crnim kombijima i, kao osoba koja je bila na nebrojeno mnogo putovanja, mogu vam reći da s ovakav način prijevoza do tada nisam probao. Crni kombiji, jednake boje kao i XIAOMI 14 Ultra, bili su sjajan luksuzni početak za priču koja nas je čekala. S obzirom na to da smo mi u medijima posebno razmaženi, vjerujte mi kad vam kažem da je ovaj detalj putovanja jako bitan.

Put do Motovuna ne traje predugo, a prolazi kroz neke od najljepših dijelova Lijepe Naše.

Odmah po dolasku u Motovun, dobivamo još jedan dokaz kako XIAOMI Hrvatska ništa ne prepušta slučaju – smješteni smo u Hotelu Kaštel, hotelu u najstrožem centru starog grada na samom vrhu brežuljka.

Hotel Kaštel elegantno je uređen i udoban hotel za sve generacije te predstavlja oazu u kojoj se možete opustiti i uživati u kombinaciji bogate tradicije i prirode. Bajkoviti hotel nalazi se u srednjovjekovnom gradiću Motovunu te je odličan izbor za posjetitelje željne uživanja u kulturi i arhitektonskim ljepotama. Dobro opremljeni hotelski wellness-centar i jutarnja kava u sjeni kestenja pobrinut će se za poseban ugođaj, jednako kao i sobe koje su uređene u starinskom stilu.

Odmah po dolasku u Motovun i registracije u Hotelu Kaštel, dočekao nas je tradicionalni istarski ručak uz koji smo kroz elegantne, pomno osmišljene gastro zalogaje, osim u  tehnološkim novitetima, mogli uživati i u nevjerojatnim okusima Istre.

Po završetku ručka, dočekali smo domaću premijeru onog zbog čega smo se i okupili u Motovunu. Pred nama se nalazio najnoviji XIAOMI 14 Ultra model, mobitel koji profesionalni fotografi poput Petera Irmana i Anta Magzana nazivaju budućnošću fotografije.

Da bismo to shvatili baš onako kako je potrebno, naša domaćica Mirela pokazala nam je generalne karakteristike samog uređaja po službenim specifikacijama, dok smo na pravom terenskom radu s nevjerojatnim znanjem koje smo ponijeli kući, gledali i upijali što nam cijenjena fotografska imena, Peter Irman i Anto Magzan imaju za reći.

Slušajući ova dva profesionalca koji su svojim fotografijama zasigurno obilježili dobar dio kulturne povijesti Hrvatske i Slovenije, nismo mogli vjerovati što zapravo sve kamera XIAOMI 14 Ultra modela može. Došli smo do zaključka da doslovno pričamo o uređaju i kameri koja se može staviti bok-uz-bok profesionalnim fotoaparatima koji koštaju po nekoliko desetaka tisuća eura. A mi smo sve to držali u rukama još uvijek nesvjesni da je to sve moguće.

Nakon prezentacije moći, doslovno prezentacije moći samog uređaja, na vrijeme je došao i terenski rad da sami iskusimo kakvu to zvijer imamo u rukama. Morali smo isprobati  s čime se zapravo družimo i kakvu čast imamo.

Čovjek treba biti pošten i reći, svi mi s prepametnim i preskupim mobitelima danas, kod fotografiranja koristimo osnovne opcije. 90 % nas se ni ne potrudi (možda) otkriti što taj uređaj još može. Istina je da to zahtjeva vrijeme, energiju i živce te da u trenucima fotografiranja samo želimo okinuti fotografiju bez puno kompliciranja, ali ovo znanje o fotografiji te što pametni uređaji u našim džepovima sve mogu je zapravo čudo.

XIAOMI 14 Ultra s razlogom je najbolji pametni telefon na svijetu kad je o fotografiranju riječ

Upravo to je bila glavna nit vodilja ovog prekrasnog putovanja i druženja. Nije bilo dovoljno samo uzeti XIAOMI 14 Ultra u ruke i fotografirati. To se može s bilo kojim uređajem. Bilo je potrebno razmišljati. Poslušati profesionalne fotografe i doći do nevjerojatnih kadrova o kojima smo samo mogli sanjati.

Gledajući ove slike sada, mnogi će možda pomisliti da tu nema ništa posebno i da to može i neki drugi pametni uređaj koji ne košta toliko, ali odmah da vas ispravim  – ne može. XIAOMI 14 Ultra s razlogom je trenutno numero uno pametni telefon na svijetu.

Mobitel je toliko tehnološki usavršen kada je o fotografiranju riječ, da na sebi ima čak blendu 1. Na putu smo naučili da profesionalni aparati koji imaju blendu 1 koštaju više od 8 000 €, dok je sada ta moćna blenda stavljena u nevjerojatan mobitel XIAOMI 14 Ultra. Da, do toga smo došli. Pljesak molim!

Ono što kod ovog putovanja moram izdvojiti je sama organizacija. Cijeli tim se nevjerojatno predano trudio oko toga da zbilja shvatimo i doživimo uređaj. Na koliko god ovakvih putovanja i radionica da sam bio, ovakvo nešto nisam doživio! Ne pretjerujem kad kažem da su i Peter i Anto doslovno išli od jedne do druge osobe, baš poput pravih učitelja, te satima objašnjavali kako se otvara koja opcija, kako dobiti najbolju fotografiju i najbolje iskoristiti ovu zvijer od mobitela.

Nakon terenske nastave koja je bila prezanimljiva i čije fotografije možete pogledati u ovom tekstu, vrijeme je bilo za nešto što nije svima najdraže – pregledavanje fotografija i korekcije. Ne treba se uopće praviti pametan i govoriti da je to ljudima drago – nitko od nas ne voli kada se njegov rad kritizira, ali ovdje je to bilo itekako potrebno i dobrodošlo. Na kraju, dugoročno ćemo pamtiti savjete koje smo dobili od Petera i Anta i primjenjivati ih na fotografijama koje ćemo snimati s našim, sada omiljenim, novim XIAOMI 14 Ultra pametnim telefonima.

Ono što bih ja svakako posebno istaknuo i što smatram jako bitnim je to da je ovo mobitel koji je zbilja dušu dao za domaće influencere. Ne samo profesionalne fotografe već i za, kako se danas vole nazivati, kreatorima sadržaja (influencere). Ovaj mobitel svim našim cijenjenim utjecajnicima pruža upravo sve ono što oni žele od uređaja te će njihove internetske rešetke (feed) izgledati još bolje i moćnije. Osobno, da sam profesionalni influencer, a ne glavni urednik, odmah bih otrčao na www.mi.hr ili u Arena Centar ili kod najbližeg teleoperatera po svoj uređaj. Toliko novca, hvala svemiru, imam.

Postoje oni neki pametni uređaji koje je šteta propustiti ili preskočiti, a vjerujte mi kada vam kažem da je najnoviji XIAOMI 14 Ultra upravo takav.

Tagovi: