Xenia design predstavlja novu kampanju “ASPHALT SHADES”

by | 20 srpnja, 2016
Kolekcija Spiring/Summer 2017 Asphalt Shades nastala je kao hommage prve XD kolekcije iz 1986.
Igrom slučaja, tendencije trenda za sljedeću sezonu upravo su se uklopile i nadopunile osnovnu ideju. Retro je redizajniran.
Uz pomoć novih tehnoloških dostignuća u tkaninama, dobili smo neobične amorfne oblike koji dozvoljavaju razne promjene osnovnog oblika. U isto vrijeme su nosivi i udobni.
Crne asimetrične forme u jaknama, haljinama i suknjama nastavak su XD dimenzije za novu sezonu. Imperativ je donijeti svježinu, a zadržati prepoznatljiv potpis.
Svaki komad ima priliku transformirati se za raznovrsne namjene. Gubi se razlika između dnevnog, casual ili večernjeg.
Forme i konstrukcije iz sportskog streetweara prenesene su u couture. Iako su kolekcije odvojene u tri linije, imidž je naglašen upravo tim “mix and match” kombinacijama.
Tkanine su prirodnih baza, kao lan, pamuk, svila, viskoza, i u kontrastu s novim generacijama elastičnih poliestera. Novost je uvođenje jeansa u kolekciju u kombinaciji s 3D tkaninom.
Prvo predstavljanje kolekcije slijedi već 16. godinu zaredom, 22. 7. na The Galleryju u Düsseldorfu, gdje će se održati i XD revija, a nastavlja se na svim relevantnim svjetskim sajmovima u Londonu, Parizu, New Yorku, Moskvi, Los Angelesu, San Mateu i Shanghaiju.
Autor fotografija je Marko Grubišić, koji je snimao prve XD kampanje, a isto tako
za make-up je zadužena Simona Antonović. Laura Bračun, novi model agencije Talia Model, zaštitno je lice kampanje.