WESTGATE SHOPPING CITY poziva gradonačelnike da privremeno ukinu komunalnu naknadu

by | 18 ožujka, 2020

Dario Hrebak danas je zatražio zakonsku mogućnost da se gradovi odreknu komunalne naknade, a ne samo da se odgodi plaćanje, za vrijeme trajanja epidemije  koja nanosi nemjerljive štete gospodarstvu, a time i svim zaposlenima u privatnom sektoru.

Kao F.O. / Grupa koja upravlja najvećim trgovačkim centrom u Hrvatskoj – Westgate Shopping Cityjem – pozivamo i ostale gradonačelnike da bez odgode zatraže donošenje iste mjere i privremeno ukinu komunalnu naknadu.

Pozivamo i predsjednika Udruge gradova, Željka Turka, da u ime Udruge podrži tu mjeru te kao gradonačelnik Zaprešića i sam bude primjer svojim kolegama.

Podsjetimo, komunalna naknada jedan je od onih nameta kojeg morate plaćati bili zatvoreni, otvoreni, s velikim prihodima ili u krizi kakva je sada. Sektori trgovine i ugostiteljstva trenutno su na koljenima, pad prometa je između 80 % i 90 % već dva tjedna i ostat će takvi dok god je epidemija, a rashodi i obveze prema državi ostaju isti.

Stoga je privremeno ukidanje komunalne naknade i svih ostalih parafiskalnih nameta, a ne samo odgoda plaćanja, nužnost za uopće pokušaj zaštite radnih mjesta i gospodarstva.